Prije desetak godina zabijao golove Barceloni i Real Madridu, a sada došao u Premijer ligu BiH!

Nsue veliko pojačanje za Tuzla City

Prije desetak godina zabijao golove Barceloni i Real Madridu, a sada došao u Premijer ligu BiH!

E. Čaušević

Tuzla City danas je potvrdio da je Emilio Nsue novo pojačanje ovog kluba što je oduševilo fudbalsku javnost u našoj zemlji.

Tuzla City je uspio da angažuje Nsuea koji je ostavio odličan trag igrajući u Španiji i Engleskoj, te je vjerovatno najpoznatije fudbalsko ime koje je neki klub iz naše zemlje uspio da angažuje.

Nsue je nedavno nastupio na Afričkom kupu nacija za Ekvatorijalnu Gvineju, a ubrzo nakon toga ostvario je kontakt s čelnicima Tuzla Cityja koji su uspjeli na kraju da ga dovedu na Tušanj.

Ovaj 32-godišnjak se već priključio ekipi Tuzla Cityja na pripremama u Ljubuškom, te se očekuje da zaigra naredne sedmice za bh. premijerligaša u pripremnoj utakmici protiv ekipe Posušja.

Nsue je ponikao u dresu Mallorce, a za prvi tim ovog kluba debitovao je još 2007. godine. No, nakon toga igrao je na posudbi u Castellonu, a standardan prvotimac Mallorce postao je na ljeto 2010. godine kada se vratio s posudbe iz Real Sociedada.

Oglasi

Ovaj iskusni fudbaler za Mallorcu je upisao 154 nastupa, te je uspio postići 16 golova i upisati 12 asistencija. Prije desetak godina svojim igrama je oduševio javnost, a tada je bio na meti mnogih evropskih klubova.

No, Nsue nije to iskoristio na najbolji način jer je ostao u Mallorci i kasnije je doživio pad u karijeri. Otišao je u Englesku gdje je igrao za Middlesbrough i Birmingham, a počekom 2018. godine karijeru je nastavio na Kipru.

Prvo je igrao za APOEL iz Nikozije, a potom je nastupao i za Apolon Limassol. U APOEL se vratio u septembru 2020. godine, te je nasutpio ovaj klub prošlog ljeta nakon čega je bio bez angažmana. Ipak, nakon šest mjeseci pauze našao je novi klub i potpisao je za Tuzla City.

Nsuea mnogi pamte najviše po odličnim igrama za Mallorcu, a jedan gol ga je posebno obilježio. On je u centru pažnje bio u okršaju protiv Barcelone kada je svojim golom donio remi Mallorci na Camp Nou.

Ova utakmica igrala se 3. oktobra 2010. godine kada je Barcelona bila ogroman favorit protiv Mallorce. Katalonci su poveli u 20. minuti kada je pogodak postigao Lionel Messi i činilo se da će lagano doći do pobjede.

Oglasi

Ipak, Mallorca je u 42. minti poravnala na 1:1, a u centru pažnje bio je upravo Nsue. On je nakon kornera sjajno savladao Victora Valdesa i izjednačio rezultat na 1:1, a ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove utakmice.

Zanimljivo da je ovo bio debitantski pogodak za Nsuea u dresu Mallorce, ali i prvi u La Ligi koji je uspio da postigne i to na Camp Nou protiv Barcelone.

No, pored Barcelone ovaj fudbaler je postigao pogodak i na Santiago Bernabeu protiv Real Madrida. Bilo je to na meču koji se igrao 16. marta 2013. godine kada je kraljevski klub slavio sa 5:2.

Zanimljivo da je Mallorca šokirala domaće jer je povela već u šestoj minuti, a gol je zabio upravo Nsue i to glavom za 1:0.

Ipak, Real je do kraja meča došao do sigurne pobjede. Dva gola za Kraljeve zabio je Gonzalo Higuain, a po jedan su dodali Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Karim Benzema. Drugi gol za Mallorcu postigao je Alejandro Alfaro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko je život nepredvidiv najbolje se pokazalo na ovom igraču koji je do prije desetak godina igrao u La Ligi protiv mnogih svjetskih zvijezda, a danas ga je sudbina dovela u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ono što je sigurno jeste da čelnicima Tuzla Cityja treba čestitati što su uspjeli dovesti jedno takvo veliko fudbalsko ime, te se nadati da će se takav trend u Premijer ligi nastaviti i u budućnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Bitno je da pocnu dolazit igraci koji imaju reputaciju, da se podigne rejting lige, svakako treba napravit balans izmedju domacih talenata i ovih igraca koji dodju , i rezultati ce doci. Ako hocemo igrat grupne faze evropskih takmicenja moramo dovest i ponekog sa strane, uefa ce pomoc oko infrastrukture. S grupnim fazama dolazi novac, dize se rejting lige, bolje se prodaju domaci igraci, puno je benefita, pitanje je koliko ce nasi celnici saveza a i klubova bit pametni da posloze stvari.
9 1
Lewa_9
Dovelo je i ФК Сарајево pojačanje sa tribina mađarske druge lige, tak' da...
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi