Zvijer ima top u desnoj nozi: Iz mjesta je "lansirao raketu" koju ne bi odbranila tri golmana!

Nevjerovatan šut

Zvijer ima top u desnoj nozi: Iz mjesta je "lansirao raketu" koju ne bi odbranila tri golmana!

A. Čaušević

Adama Traore je jedan od najsnažnijih fudbalera današnjice. 

Zahvljajući majci prirodi te posebnom načinu ishrane Španac ima zaista specifičnu građu za nekog fudbalera pošto su njegovi mišići izuzetno izraženi.

Neko ko ne prati fudbal kada bi prvi put vidio Traorea pomislio bi da se radi o profesionalnom body builderu ili nekom ko se bavi borilačkim vještinama, a ne fudbalom.

Traora je poznat po svojoj eksplozivnosti, rijeko ko ga može uhvatiti, dok je i u duelima veoma čvrst i stabilan što je nekako i očekivano obzirom na fizičku građu.

Pored toga ovaj 25-godišnjak ima i pravi top u nozi. Na utakmici protiv Brentforda je pogodio prečku praktično iz mjesta sa oko 20 metara.

Njegov šut desnom nogom je bio poprilično snažan, protivnički golman se bacio i pogledom je gledao loptu, ali "raketa" je završila na prečki. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje.

Oglasi

On se u ljetnom prijelaznog roku povezivao s prelaskom u Liverpool i Leeds United, zainteresovan je bio i Chelsea, ali je na kraju ostao u Wolverhamptonu.

Inače, Traore je u prošlosti nekoliko puta govorio o svojim mišićima. Tvrdi da uopšte ne diže tegove kako mnogi misle, te da je za njegov izgled uz veliki trud i rad jednostavno zaslužna genetika.

"Za moj rad u teretani brine se moj osobni trener. Ali ne dižem tegove. Moja genetika je takva i mišići mi rastu vrlo brzo. Radim neke druge vježbe. Svaka osoba mora da se prilagodi onom što mu joj najviše odgovara.

"Tajna je u poznavanju vlastitog tijela i prilagođavanju treninga vašim fizičkim uslovima. Mišiće sam stekao treningom, odmorom i hranom. To je ravnoteža svega", rekao je jednom prilikom Traore.

Također, i kada je hrana u pitanju tu najviše vjeruje svojoj majci i nema neke posebne mjere u tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Hrana je bitna i smatram je još jednim, vrlo važnim dijelom treninga. Voda, iako ne pijem puno tokom utakmica, od vitalnog je značaja. Održavanje razine vode u tijelu od presudne je važnosti za sportistu", rekao je Traore i dodao.

"Pokušavam varirati količine jela i imati raznovrsnu, zdravu i uravnoteženu prehranu. Mogu jesti malo paelle kao i tipično malijsko jelo s umakom od kikirikija i smeđom rižom. Sve radi moja majka, koja je najbolja kuharica na svijetu. Kao i svi sportisti, koristim i puno italijanske tjestenine".

Top Komentari

MethodMan
Dje je snimak ****m vas u usta
1 2
K79
cuj iz mjesta ?! de bolan pogledaj snimak jos jednom , najnormalnije covjek opucao pa nece se sa centra zaletat da opuca !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi