Adama Traore mijenja sredinu, postat će najskuplje pojačanje u historiji novog kluba!

Brzonogi Španac napušta Wolverhampton

Adama Traore mijenja sredinu, postat će najskuplje pojačanje u historiji novog kluba!

A. Čaušević

Nakon tri godine provedene u Wolverhampton Wanderersima Adama Traore će promijeniti sredinu. 

Traore je sjajnim igrama u dresu Wolvesa skrenuo pažnju na sebe, a postao je prepoznatljiv po izuzetno mišićavoj fizičkoj konstrukciji, uz to ga krasi nevjerovatna brzina i sjajni driblizni.

Vež duže vremena se špekuliše o njegovom iskoraku u neki od evropskih velikana, a kako sada stvari stoje završit će u klubu koji se polako, ali sigurno vraća na staze stare slave.

Ugledni Times izvještava da je Leeds United pripremio 35 miliona eura za ofanzivca Španije te ta Wolvesi nemaju ništa protiv prodaje.

Traoreu ugovor ističe za godinu zbog čega u Wolverhamptonu žele da ga prodaju. Među zainteresovanim klubovima još se nalaze Leeds Uniteda i Chelsea.

U slučaju da pređe u Leeds United za 35 miliona postat će najskuplji igrač u historiji kluba s Elland Road nakon Rodriga (30 miliona) i Ria Ferdinanda (26 miliona).

Oglasi

Inače, Traore ima impresivne mišiće, ali je trvdi da uopšte ne diže tegove kako mnogi misle, te da je za njegov izgled uz veliki trud i rad jednostavno zaslužna genetika.

"Za moj rad u teretani brine se moj osobni trener. Ali ne dižem tegove. Moja genetika je takva i mišići mi rastu vrlo brzo. Radim neke druge vježbe. Svaka osoba mora da se prilagodi onom što mu joj najviše odgovara.

"Tajna je u poznavanju vlastitog tijela i prilagođavanju treninga vašim fizičkim uslovima. Mišiće sam stekao treningom, odmorom i hranom. To je ravnoteža svega", rekao je jednom prilikom Traore.

Također, i kada je hrana u pitanju tu najviše vjeruje svojoj majci i nema neke posebne mjere u tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Hrana je bitna i smatram je još jednim, vrlo važnim dijelom treninga. Voda, iako ne pijem puno tokom utakmica, od vitalnog je značaja. Održavanje razine vode u tijelu od presudne je važnosti za sportistu", rekao je Traore i dodao.

"Pokušavam varirati količine jela i imati raznovrsnu, zdravu i uravnoteženu prehranu. Mogu jesti malo paelle kao i tipično malijsko jelo s umakom od kikirikija i smeđom rižom. Sve radi moja majka, koja je najbolja kuharica na svijetu. Kao i svi sportisti, koristim i puno italijanske tjestenine".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi