Adanalić: Cilj je samo Prva liga Federacije

Trener OFK Gradina pred početak takmičenja

Adanalić: Cilj je samo Prva liga Federacije

S. Bošković

Sutra počinje takmičenje u Drugoj ligi Sjever.

Sigurno je da nas u ovom rangu fudbalu očekuje dosta zanimljivih mečeva i dešavanja, a kao jedan od favorita za plasman u Prvu ligu Federacije BiH ističe se OFK Gradina iz Srebrenika.

Ovaj tim proteklu sezonu okončao je na drugom mjestu tabele, s pet bodova manje od FK Seona, a ove sezone cilj je ulazak u Prvu ligu Federacije BiH.

Trenažni proces je okončan, a OFK Gradina sezonu otvara protiv FK Lokomotiva.

"Mi smo krenuli u trenažni proces 29. jula i već smo u njemu šest radnih sedmice. Odradili smo nekih 30 treninga i sedam pripremnih utakmica., gdje smo uspjeli da ekipu podignemo na veći nivo, tehnički i kondicijski. Pripreme su odradile 22 igrača, a svi treninzi održani su na Gradskom stadionu u Srebreniku"., rekao je na početku trener ovog tima Samir Adanalić za SportSport.ba.

"Kroz tih sedam pripremnih mečeva izbalansirali smo ekipu na svim pozicijama, te su se iskristalisali igrači koji će biti okosnica momčadi u sezoni ispred nas".

Protekla sezona prekinuta je nakon 15 odigranih mečeva, a s tom odlukom nisu bili previše zadovoljni u ovom klubu, s obzirom na to da su nakon 15 mečeva zaostajali pet bodova za vodećim FK Seona.

"Znate šta se sve prošle godine dešavalo s Gradinom, zbog korone, epidemiološke situacije. Odlučeno je da se prvenstveno neće nastaviti, te tako nam je onemogućeno da odigramo proljetni dio prvenstva", kaže Adanalić, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Ambicije su i dalje prvo mjesto, odnosno povratak u Prvu ligu Federaciju. Ono što nismo uspjeli prošle sezone pokušat ćemo ostvariti ove. Uprava kluba je postavila isti zadatak za nas igrače i stručni štab, te se nadamo da ćemo uspjeti u onome što nismo prošle godine. Želimo, možemo i hoćemo.

U Srebrenik su stigla i tri pojačanja tijekom prijelaznog roka, ali Adanalić ističe da će se klub bazirati na mladim igračima: 

"Pa većim dijelom ova ekipa je bila pojačana u zimskom prijelaznom roku za proljetni dio prvenstva. Isti taj dio ekipa ostao, a doveli smo još par igrača. Mi želimo da se Gradina bazira na mlađim igračima Pokušat ćemo im davati što je više šanse moguće", zaključio je na kraju ovaj stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti