Fudbal za raju: Susret dvije legende na afričkim ulicama

Legende afričkog fudbala

Fudbal za raju: Susret dvije legende na afričkim ulicama

M. Šljivak

Afrički fudbaleri koji igraju ili su igrali u Evropi ogromne su zvijezde na ovom kontinentu.

Danas su najveći idoli kompletnog Crnog kontinenta Mohamed Salah, Sadio Mane, Riyad Mahrez, a ranije su to bili Dider Drogba, Samuel Eto'o i mnogi drugi.

Također, velike zvijezde su nekada bili El Hadji Diouf i Emmanuel Adebayor, koji su se prethodnih dana ponovo našli na terenu.

Senegalac Diouf, koji je ogromnu slavu stekao nakon Svjetskog prvenstva 2002. godine, došao je u glavni grad Togoa (Lome) kako bi zaigrao fudbal sa Emmanuelom Adebayorom.

Dvije legende našle su se ponovo na afričkim ulicama, jedan protiv drugog, a njihov dolazak je naravno izazvao veliku pažnju.

El Hadji Diouf je nakon Mundijala 2002. godine ostvario veliku karijeru. Igrao je za Liverpool, Bolton, Sunderland i Blackburn, a karijeru je završio 2015. godine u Maleziji.

Sa druge strane Adebayor je prije godinu dana završio angažman u paragvajskoj Olimpiji i još nije donio odluku o završetku karijere.

U zaista odličnoj karijeri ovaj 37-godišnjak je igrao za Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi