Adebayor i Primorac dovode Džeku u Arsenal?

Adebayor i Primorac dovode Džeku u Arsenal?

Kako se bliži kraj sezone, odnosno kako se bliži početak prelaznog roka, sve je više klubova koji bi željeli u svojim redovima vidjeti reprezentativca BiH Edina Džeku.

U posljednjih nekoliko mjeseci barem dvadesetak klubova je izrazilo želju da ovog ljeta u svoje redove dovede sjajnog reprezentativca Bosne i Hercegovine i napadača Wolfsburga koji je ove sezone postigao 22 gola u Bundesligi, četiri u Kupu UEFA, te sedam u nacionalnom dresu naših Zmajeva.

Mediji su danas prenijeli informaciju da je Džekin menažer Irfan Redžepagić otputovao u London, gdje bi trebao dogovoriti transfer bh. “dijamanta” na Emirates Stadion, u Arsenal.

Na ruku ideji o Džekinom transferu u Arsenal idu dvije stvari. Prvo, napadač “topnika” Emanuel Adebayor bi na kraju sezone veoma lako mogao završiti u Milanu, a to bi Arsene Wengera ostavilo samo sa jednim klasičnim napadačem, Niclasom Bentnderom, koji ipak nije vrhunska kvaliteta. Robin van Perise, Eduardo i Carlos Vela nisu klasični napadači i bolje im odgovaraju pozicije “polu-špice” ili krilnih napadača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osim toga, Wengerov pomoćnik na klupi Arsenala je bh. Stručnjak Boro Primorac, koji je veliki zagovornik ideje da Džeko naredne sezone obuče dres londonske ekipe.

Sve u svemu, pred nama je veoma zanimljivo ljeto, odnosno prelazni rok, gdje će reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine, uz možda Carlosa Teveza, biti najtraženija “roba”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti