Adebayor otvorio dušu: Wenger me otjerao iz Arsenala, nisam želio napustiti klub

Togoanac opleo po francuskom stručnjaku

Adebayor otvorio dušu: Wenger me otjerao iz Arsenala, nisam želio napustiti klub

E. Ganibegović

Emmanuel Adebayor otkrio je kako još uvijek mrzi Arsenal devet godina nakon njegovog kontroverznog odlaska iz kluba, te tvrdi da je Arsene Wenger lažni menadžer u usporedi sa Joseom Mourinhom.

Adebayor je u redove Topnika došao 2006. godine iz Monaca, međutim London je napustio tri godine poslije kada je prešao u Manchester City.

Ovaj 33-godišnji napadač koji trenutno brani boje turskog Basaksehira, tvrdi da nije želio napustiti Arsenal u to vrijeme, te da je bio otjeran od strane Wengera.

"Mourinho je jedan od menadžera kojeg sam volio i kojeg ću uvijek voliti", rekao je Adebayor za tursku televiziju.

"On je jedan od najpoštenih trenera koje sam upoznao u svojoj karijeri, što je ludo jer je većina menadžera lažnih."

"Kao primjer, imao sam sastanak sa Wengerom u njegovom uredu kada mi je rekao da moram otići jer više nije vidio moju budućnost u Arsenalu. Dakle, nisam imao drugog izbora nego otići u City, kojem sam se rado pridružio."

"Sljedećeg dana, kada sam već prešao u Manchester, Wenger je na pres konferenciji rekao kako sam želio napustiti London zbog velikog novca i od toga dana se pojavila mržnja prema Arsenalu."

Adebayor je izazvao kontroverze tijekom svoje prve sezone u dresu Građana kada je u meču protiv Arsenala, nakon što je postigao pogodak, pretrčao cijeli teren kako bi proslavio svoj gol pred navijačima Topnika. Zbog ovog incidenta Togoanac je kažnjen sa 25 hiljada funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na pitanje o incidentu, Adebayor je rekao: "Što je prolazilo kroz moju glavu? Zatvorenik je vani, zatvorenik je slobodan."

"Igrao sam za klub tri i po godine, kupio si me za 3 miliona funti, ostalo mi je pet godina ugovora i ti me pustiš za 20 i više miliona funti i onda mi govoriš da sam otišao zbog novca."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi