Adebayor potpisuje za bivši Krpićev klub?

Nude mu dvogodišnji ugovor

Adebayor potpisuje za bivši Krpićev klub?

Iskusni napadač Emmanuel Adebayor nalazi se pred iznenađujućim transferom.

Nekadašnji član Arsenala, Manchester Cityja i Reala slobodan je otkako se nedavno razišao sa Basaksehirom, a kako pišu strani mediji, sljedeća stanica u njegovoj karijeri bi mogao biti - Iran.

Za usluge ovog 35-godišnjeg Togoanca je zainteresovan tamošnji prvoligaš Tractor koji mu navodno nudi dvogodišnji ugovor, no detalji istog, barem još, nisu objavljeni.

Ukoliko bi se transfer realizovao, bio bi ti za Adebayora prvi klub izvan Evrope u profesionalnoj karijeri nakon što je prethodno godinama igrao u Francuskoj, Engleskoj, Turskoj i nešto kraće u Španiji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tractor važi za veoma ugledan klub u Iranu. Kapiten je Askhan Dejagah koji je zajedno sa Džekom i Misimovićem osvojio šampionsku titulu s Wolfsburgom, dok je sam klub prošlu sezonu u iranskom šampionatu okončao na petoj poziciji.

Za Tractor je u prošlosti imao priliku nastupati i današnji napadač Željezničara Sulejman Krpić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi