Trabzonspor se ne šali, Nemanja Anđušić će imati "zvjezdano" društvo!

Spremaju se velika pojačanja

Trabzonspor se ne šali, Nemanja Anđušić će imati "zvjezdano" društvo!

Trabzonspor je prošlu sezonu turskog šampionata završio na četvrtoj poziciji, ali se ekipa sa obala Crnog mora naredne sezone ponovo želi boriti za sami vrh u Super ligi.

Zbog toga se ovog ljeta u Trabzonu ozbiljno radi na pojačanjima, pa je tako već stigao iskusni veznjak, nekadašnji fudbaler Chelseaja, John Obi Mikel.

Kupio je Trabzonspor ovog ljeta i Nemanju Anđušića od Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Dogana Erdogana od austrijskog LASK-a, Yusufa Sarija od Marseillea, te Caleba Ekubana od Leedsa, ali se turski klub ne misli tu zaustaviti i tek sprema najveća pojačanja.

Turski mediji prenose da je Trabzon u poodmakloj fazi pregovora sa Danielom Sturridgeom, te da bi 29-godišnji Englez mogao vrlo brzo potpisati dvogodišnji ugovor.

Navodno njegovi menadžeri već odavno dogovaraju transfer u Trabzon iako se on ranije dovodio u vezu sa Aston Villom, te nekoliko klubova iz Serije A. Podsjetimo, Sturridge je od kraja prošle sezone i isteka ugovora sa Liverpoolom slobodan igrač.

Trabzonspor bi mogao dovesti još jednu nekada veliku zvijezdu Premiershipa. Naime, i Emmanuel Adebayor je slobodan igrač od napuštanja Bašakšehira, a ako je vjerovati turskim medijima i ovaj 35-godišnjak je u pregovorima sa Trabzonsporom i vrlo lako bi mogao pojačati napad ove ekipe.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, proteklih dana su se pojavile špekulacije da bi se Adebayor možda mogao vratiti u Premiership, a kao najzeinteresovaniji za njegove usluge pominjao se West Ham. Sada Turci ipak tvrde da su pregovori sa Trabzonom u toku.

Nema šta, Trabzon bi naredne sezone mogao imati izuzetno jaku ekipu, posebno kada se gleda ofanzivna linija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi