Nije nemoguće da Adebayor istrči na Koševo

Celtic također želi napadača

Nije nemoguće da Adebayor istrči na Koševo

E. Škorić

Emmanuel Adebayor je spreman da se vrati u Englesku, pošto ga želi nekoliko timova.

Ovaj 35-godišnji napadač je postao slobodan igrač jer je odbio da produži ugovor sa Bašakšehirom, a mediji na Otoku pišu da će uskoro put Engleske ili Škotske.

Prije svega u Premier ligi ima nekoliko opcija, a među njima West Ham, Sheffield United i Watford.

Spominje se kao moguća destinacija i Glasgow, pošto je Celtic naveden kao jedan od klubova koji su spremni da ponude ugovor bivšem golgeteru Arsenala. O mogućem transferu Aadebayora u Celtic pišu i mnogi škotski mediji.

Celtic je, podsjetimo, rival Sarajevu u prvom pretkolu Lige prvaka, ali teško da ćemo Adebayora gledati 9. jula na Koševu, no ko zna, možda se u ovih nekoliko dana transfer i dogodi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Celtic ima pravo do 4. jula prijaviti igrače na koje računa u mečevima sa Sarajevom.

Iskusni Adebayor je igrao za Metz, Monaco, Arsenal, City, Real Madrid, Tottenham, Crystal Palace i na kraju za Istanbul Bašakšehir s Edinom Višćom i Riadom Bajićem.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Ako neistrci Maradona mene nezanima
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi