U noći kad slavi plasman na EP Albanac probudio nemire: Majica koju je obukao sije strah kod Srba!

Nije prošlo nezapaženo

U noći kad slavi plasman na EP Albanac probudio nemire: Majica koju je obukao sije strah kod Srba!

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Albanije je po drugi put u svojoj historiji izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a nakon utakmice Ylber Ramadani je nosio majicu za koju će praktično svi u Srbiji reći da je ogromna provokacija. 

Jedan od glavnih igrača reprezentacije Albanije je vrlo dobri 27-godišnji veznjak Ylber Ramadani koji inače nastupa za italijanski Lecce.

Odigrao je Ramadani cijeli susret u remiju protiv Moldavije, a taj bod je značio i direktan plasman Albanaca na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine.

Nakon što je utakmica završila Ramadani je bio jedan od igrača koji su davali izjavu, a pred kamere je stao u crnoj majici sa likom Adema Jasharija.

[twitter]https://twitter.com/igcname/status/1725602538802556978[/twitter]

"Osjećaj je zaista poseban. U karijeri nikad nismo bio nervozan kao večeras, ali poslije utakmice se nikad ovako nisam osjećao. Danas je vrijedilo kako za sve Albance tako i za mene", rekao je albanski reprezentativac poslije meča.

Oglasi

"Ovo je učinilo da se osjećam posebno jer sam sve Albance i moju porodicu učinio ponosnim. Dobro se osjećam i nadam se da ćemo zajedno uživati u Berlinu", dodao je on.

Inače, ovaj veznjak je rođen u Njemačkoj 1996. godine, ali je odrastao na Kosovu gdje je i počeo svoju karijeru. Nastupao je za mlade selekcije Kosova, a već pet godina nastupa za seniore Albanije.

Ko je bio Adem Jashari?

Majicu sa likom Jasharija će u Srbiji shvatiti kao veliku provokaciju, posebno se to odnosi na Srbe koji žive na Kosovu i to zbog dešavanja 90-ih godina prošlog vijeka.

Jashari se smatra narodnim herojem svih Albanaca pošto je bio jedan od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova tokom oružanog sukoba sa nekadašnjom SR Jugoslavijom.

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja hapšenja srpska policija ga je ubila tokom akcije u martu 1998. godine. Tada je osim Jasharija još smrtno stradalo 56 članova njegove porodice uključujući ženu, brata i sina.

Naziv po "ocu OVK-a" danas nose Nacionalno pozorište u Prištini, zatim prištinski međunarodni aerodrom te Olimpijski stadion u Mitrovici kapaciteta 16.300 sjedećih mjesta.

Top Komentari

Sioux1921
Ovi albanci su isti kao i srbi vjerujte mi radim sa njima i znam kakvi su po svemu su najbolji i misle da je sve njihovo
2 1
Krivaja Zavidovići
Ne znam zašto miješaju politiku i sport. Umjetnost i sport ne treba u isti koš sa politikom...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti