Srbi ih ne podnose, a oni ih ponižavaju: "Hoću Srbiju na Euru, da ih pobijedimo sa 3:0, 4:0 ili 5:0"

Albanac ima jasne želje

Srbi ih ne podnose, a oni ih ponižavaju: "Hoću Srbiju na Euru, da ih pobijedimo sa 3:0, 4:0 ili 5:0"

Admin Čaušević

Uslijed geopolitičkih razloga rivalstvo Srbije i Albanije je sigurno među najvećim u regionu te njihovi međusobni dueli izazivaju ogromnu pažnju pogotovo zbog nekih događaja iz prošlosti. 

Uoči novembarskih mečeva kvalifikacija Albanija i Srbija se nalaze na korak od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo te se mogu međusobno susreti na kontinentalnom turniru. 

Albanija u svojim redovima ima nekoliko igrača rođenih u Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, a među njima je i Taulant Seferi iz Kumanova.

Gostujući u jednoj emisiji na albanskoj telviziji Seferi je jasno poručio da želi igrati protiv Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Ovaj 26-godišnji napadač je otišao toliko daleko te je na neki način ponizio Orlove kazavši da bi ih Albanci ubjedljivo pobijedili.

Oglasi

"Želim Srbiju u našoj grupi na Evropskom prvenstvu da ih pobijedimo kako treba. Vjerujem da možemo doći do čiste pobjede i to rezultatom 3:0, 4:0 ili 5:0", poručio je Seferi.

Ovaj 26-godišnjak trenutno igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za ekipu Baniyasa. Svojvremeno je upisao i dva nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije poslije čega se odlučio za Albaniju.

U kvalifikacijama za Euro je standaradan, a najbolju utakmicu odigrao je u posljednjem kolu kada je sa visokih 3:0 savladana Češka, a Seferi je zabio dva gola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Albanci su odigrali odlične kvalifikacije do sada u jakoj grupi sa Češkom i Poljskom. U preostala dva duela protiv Farskih Ostrva i Moldavije bit će im dovoljan bod za direktan plasman na svoj drugi Euro.

Sa druge strane Srbija je veliki dio posla odradila pobjedom nad Crnom Gorom te će joj u posljednjem kolu biti dovoljan bod protiv Bugarske u međusobnom duelu da čekira kartu za Njemačku.

Top Komentari

Zax
Evo najludjeg portala za sirenje nazionqlne mrznje ponovo je poceo da pise ludila.Vas treba licno prijaviti svim mogucim sluzbama
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi