Tetovaža albanskog igrača za zemljotres u Srbiji - Odlučio je skinuti dres i javno je pokazati

Mirlind Daku u centru pažnje

Tetovaža albanskog igrača za zemljotres u Srbiji - Odlučio je skinuti dres i javno je pokazati

Midhat Šljivak

Albanija je večeras pobijedila Poljsku u Tirani s 2:0. Spektakularan gol zabio je Jasir Asani, a Poljake je dovršio Mirlind Daku u 62. minuti. Ono što će je pored čudesnog gola Asanija privuklo pažnju je tetovaža koju je Daku imao na tijelu i koja će izazvati zemljotres u Srbiji.

Mirlind Daku postigao je drugi pogodak za Albaniju u pobjedi nad Poljskom od 2:0. 25-godišnji napadač porijeklom s Kosova zabio je u 62. minuti i potom je skinuo dres kako bi ga proslavio.

Ukazala se potom njegova tetovaža na leđima. Ona će definitivno izazvati pravi zemljotres u Srbiji.

Na njegovim leđima istetoviran je lik komandanta 138. brigade Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Agima Ramadanija. Pored njegovog lika piše Katana 138.

Oglasi

Upravo je nadimak Katana nosio Ramadani koji je poginuo na Košarima 1999. godine. Danas glavna ulica u Prištini nosi njegovo ime.

U Srbiji će ova tetovaža definitivno izazvati brojne komentare, no Daku se na njih neće previše obazirati.

Treba napomenuti da je Mirlind Daku rođen na Kosovu i to u gradu Gnjilane. Igrao je za reprezentaciju ove zemlje, ali se od 2023. godine odlučio nastupati za Albaniju.

Ovaj napadač je tokom karijere pored albanskih i kosovskih klubova igrao za Osijek i Muru, a od ove godine je član ruskog Rubin Kazana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovo mu je bio treći nastup za nacionalni tim Albanije i drugi pogodak.

Top Komentari

fare87
Jeste vi glupi novinari, kada srbi istetoviraju drazu i ostalo smece to je normalno i ne pitate se kako ce drugi reagovati
5 0
Gr0hot
Trebao ih je pitati da li smije ovaku tetovazu istetovirati? Kakav je ovo clanak?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti