Nezapamćena invazija: Albanci ispisali historiju i "ošamarili" sve selekcije iz regiona!

Albanija je na Euru

Nezapamćena invazija: Albanci ispisali historiju i "ošamarili" sve selekcije iz regiona!

Admin Čaušević

Albanija je izborila plsman na Evropsko prvenstvo nakon što je osvojila vrijedan bod na gostovanju u Kišnjevu protiv domaće Moldavije. Utakmica je okončana neriješenim rezultatom 1:1.

Nekoliko hiljada Albanaca je doputovalo u Kišnjev kako bi svjedočili plasmanu svog nacionalnog tima na Evropsko prvenstvo, ali su samo prolongirali odlazak u Njemačku. 

Vodili su izabranici Sylvinha do posljednjih minuta sa 0:1. U vodstvo ih je tokom prvog poluvremena golom iz penala doveo Cikalleshi.

Moldavija je pritiskala tokom većeg dijela drugog poluvremena, a do zasluženog boda stigla je u 87. minuti kada je poslije jedne gužbe zabio Baboglo.

Ovaj bod mnogo više odgovara Albancima koji će u posljednjem meču igrati protiv Farskih Ostrva na domaćem terenu.

Albanija je vodeća u grupi E sa 14 bodova te će sigurno završiti među dvije vodeće selekcije što znači i izboren na drugi Euro u historiji, prvi nakon 2016. godine u Francuskoj.

Oglasi

Gledajući zemlje sa područja zapadanog Balkana fudbalska reprezentacija Albanije je postala prva koja je izborila plasman u Njemačku.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka sasvim očekivano uslijedilo je veliko slavlje albanske selekcije pošto se radi o zaista historijskom uspjehu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već je sada poznato da će Albanija biti u drugom šeširu prilikom žrijeba što znači i nešto povoljniji žrijeb za selekciju koju odlično sa klupe predvodi brazilski trener Sylvinho.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Cestitke!
3 1
Hanibal
Ko se bori taj se i izbori. Cestitke Albaniji na velikom uspjehu!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi