Novopazarski dečko od skandala traži spas: Nije pjevao himnu Srbije, otjeran, trener ga udario...

Osam mjeseci bez utakmice

Novopazarski dečko od skandala traži spas: Nije pjevao himnu Srbije, otjeran, trener ga udario...

Admin Čaušević

Mnogo je primjera sjajnih fudbalera koji zbog svog načina života mogu poprimiti nadimak "dečka od skandala."

Rijetki su igrači sa prostora bivše Jugoslavije da su igrali u italijanskim velikanima kao što su Roma, Inter i Fiorentina. Među njima je i Adem Ljajić na kojem je Partizan zaradio skoro 7 miliona eura.

Novopazarac je trenutno član Bešiktaša, ali je u posljednje vrijeme pao totalno u zaborav. U klubu je na marginama da čak i utakmice posmatra s navijačima, umjesto iz svećane lože.

Bešiktaš je u srijedu osvojio turski Superkup. Ljajića nije bilo u protokolu, ni na tribinama, ni na zajedničkom slavlju, ali i na čestitki poslije meča što dovoljno govori o njegovom statusu.

Ljajić je posljenji meč odigrao u maju prošle godine. Uoči starta nove sezone je izbačen iz tima jer je odbio transfer i od tada radi odvojeno od prvog tima.

Oglasi

Posljednji put u javnosti je viđen krajem decembra kada je s tribina Vodafone Arene pratio meč protiv Kayserispora. Spominjao se povratak u ekipu s dolaskom novog trenera, ali do toga neće biti ništa.

Iako ne ostavlja takav dojam, fudbaler iz Novog Pazara je u prošlosti napravio nekoliko skandala koji su na neki način i obilježili njegovu karijeru.

Još kao 22-godišnjak uoči meča sa Španijom bio je jedini koji nije pjevao himnu Srbije, iako je to tadašnji selektor Siniša Mihajlović zahtjevao od svih igrača.

Ljajić himnu Bože pravde nije pjevao iz ličnih razloga, a već sutradan nakon sastanka s Mihajlovićem je otjeran iz reprezentacije. Nekoliko godina kasnije ponovo je postao član Orlova za koje je do sada skupio 47 nastupa.

Odličnog ofanzivca je svojevremeno i napao trener Fiorentine, Delio Rossi. Ljajić mu je nešto dobacio, a iznervirani Italijan je udario fudbalera koji je krenuo da sjedne na klupu.

Oglasi

U narednim godinama Ljajić se smirio na terenu. Igrao je zapažene role u Romi i Interu, da bi ga 2016. godine Mihajlović koji ga je otjerao iz reprezentacije Srbije doveo u Torino za devet miliona eura.

Posljednje tri sezone je član Bešiktaša. Ljubav s turskim velikanom je cvjetala duži period, ali je pojavom koronavirusa praktično splasnula te sada na Bosforu traže sve načine da ga se riješe. Navodno ga ponovo želi Mihajlović i to u Bologni, a interes pokazuje i Genoa.

Ljajić je imao i buran život van terena. Promijenio je dosta djevojaka. Poznata je njegova avantura sa Sofijom Miloševićem koja je u međuvremnu završila u naručju Luke Jovića. Kružile su priče da se opijao kada je saznao da je Sofija otišla s njegovim saigračem iz reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U međuvremenu i Novopazarac je pronašao svoj mir jer je već neko vrijeme u vezi sa Zubejdom Dizdarević. Ljetos je bilo priče da bi mogao preći u Spartak, ali je djevojka bila protiv života u Moskvi pa je ostao u Istanbulu. Sada je primoran da traži spas...

Top Komentari

Malmi_Suomi
I neka nije pjevao " tkzv himnu" ima pravo na to i podržavam ga u tome a ostalo ( trač, mahalski (. Lp
14 8
Husrefbeg22
Bilo bi mu najpametnije da nikada nije zaigrao za neki srbijanski tim. Pod tim ne podrazumijevam Novopazarski sandzak (i FK Novi Pazar) koji je okupirani stoljetni dio BiH.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi