Adem Ljajić kojeg je Mihajlović otjerao iz reprezentacije Srbije pokazao kakav je kao čovjek

Nakon smrti srbijanskog trenera

Adem Ljajić kojeg je Mihajlović otjerao iz reprezentacije Srbije pokazao kakav je kao čovjek

A. Čaušević

Siniša Mihajlović je preminuo u petak nakon od posljedica leukemije, a od proslavljenog srbijanskog igrača i trenera se oprašta fudbalski svijet koji je potresen odlaskom možda i najboljeg izvođača prekida ikada. Među njima je i čovjek kojeg je nekada vrsni defenazivac svojevremeno protjerao iz reprezentacije Srbije. 

Mihajlović je većinu svoje trenerske karijere proveo u Italiji gdje je trenirao niz klubova, ali i veliki broj igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

Tokom trenerske karijere Mihajlović je bio i selektor Srbije kada je za nacionalni tim nastupao i Adem Ljajić, Bošnjak iz Sandžaka koji je svojevremeno bio među boljim igračima Serije A.

Jedno od osnovnih pravila dok je bivši defanzivac bio selektor Orlova je bilo i to da svi igrači pjevaju himnu Srbije.

Bilo je to 2012. godine kada Novopazarac nije pjevao "Bože pravde" pred meč sa Španijom pa je Mihajlović odlučio da ga odstrani iz ekipe.

"Meni je stvarno žao. Još sam pod utiscima. To je život, idemo dalje. Žao mi je što se sve ovo izdešavalo. Volim Srbiju, hteo sam da igram za Srbiju od svoje 10. godine. Poštujem svakog, ali ako ne poštujem sebe, onda niko više mene ne može da poštuje", bilo je Ljajićevo objašnjenje na izbacivanje iz reprezentacije.

Oglasi

Ipak, bez obzira na tu nesuglasicu i lošu epizodu Ljajić se na častan način oprostio nakon saznjanja da je Mihajlović preminuo.

Ovaj 31-godišnjak koji je trenutno bez kluba je objavio niz zajedničkih fotografija nastalih dok je sarađivao sa Mihajlovićem kao trenerom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mihajlović je Ljajića prvo vodio u Fiorentini, a zatim i Torinu gdje su imali odličnu saradnju te su epizodu iz reprezentacije Srbije očigledno bili ostavili iza sebe.

Podsjećanja radi, Mihajlović je preminuo u 54. godini od leukemije s kojom je životnu bitku vodio od 2019. godine. Osim na klupi Srbije te Fiorentine i Torina još je vodio Cataniju, Milan, Sampdoriju i Bolognu.

Top Komentari

user1648586005
Koliko bi BiH imala igraca da imamo himnu i da moraju svi pjevati? Hrvatska i Srbija su etnicki ciste reprezentacije, dok u BiH moraju igrati i Srbende i Hrvatici, inace bi bili prozvani teroristima i bilo bi da ove dvije etnicke manjine nemaju prava u BiH. Probudi se Bosnjo i tjeraj gamad od sebe. Ne ulaze se u sport zbog Hrvata i Srba koji na jacim pozicija nece da guraju i finansiraju Bosnjake i ne samo u sportu vec opcenito u nasoj napacenoj drzavi.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti