Fatai podesio nišanske sprave na putu ka Premijer ligi: "Zadovoljan sam, osjećam se kao kod kuće"

Nigerijac postigao tri pogotka u posljednja dva meča

Fatai podesio nišanske sprave na putu ka Premijer ligi: "Zadovoljan sam, osjećam se kao kod kuće"

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Iako je bio na pragu dogovora sa FK Radnik Bijeljina, nigerijski napadač Adeshina Abdul Fatai karijeru je odlučio nastaviti u NK GOŠK Gabela.

Fatai je prvo u BiH stigao u FK Željezničar, nametnuo se na prijateljskim utakmicama, no zbog završetka papirologije nije mogao trenirati sa ekipom, a kasnije se kada se priključio dobio je skromnu minutažu i saradnja je okončana.

U Gabeli je sada zablistao. U posljednja dva prvenstvena meča postigao je tri pogotka. Dva protiv FK Mladost Doboj Kakanj (2:0), te jedan u subotu u Hadžićima kada je GOŠK slavio 2:0 i potvrdio da je u ovom momentu najkvalitetnije ekipa u ligi.

Fatai je sretan zbog pogodaka, svjestan da su došli kao nagrada za dobar rad i trud na treninzima. I članovi stručnog štaba te svi ostali u NK GOŠK imaju samo riječi hvale za 23-godišnjeg Nigerijca.

“Jako sam uzbuđen zbog tri pogotka u posljednje dvije utakmice. Naravno i jako sretan, želim nastaviti ovako“, prve su riječi Fataija za SportSport.ba.

GOŠK želi naslov prvaka i plasman u Premijer ligu. Gabeljanima za sada ide sjajno.

Oglasi

"Naš cilj je plasman u Premijer ligu. Želimo da napredujemo, svi dajemo sto posto na svakom treningu i utakmici, te činimo sve da na taj način dođemo do dobrih rezultata“.

Sretan je i zadovoljan u Gabeli. O klubu ima samo riječi hvale.

"Zaista sam sretan, zadovoljan i osjećam se veoma opušteno. Moji saigrači, treneri, ljudi koji vode klub i svi ostali su veoma ljubazni i posebno mi dragi. Čine sve da se osjećam kao kod svoje kuće, a mene to tjera da se onda pokažem na najbolji mogući način. Zaista sa svima imam sjajan odnos i o klubu kao što je GOŠK mogu reći samo lijepe riječi“.

Na Grbavici se nije puno naigrao, no za kratak period osvojio je simpatije navijača. Priznaje da bi se volio jednog dana vratiti, a brzo je zavolio klub te je i sam vlasnik članske karte kluba.

“Sigurno da bih volio se jednog dana vratiti. Imam želju da  pokažem svoje kvalitete jer tada nisam imao puno vremena iz nekih drugih razloga“, dodao je 23-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prije naše zemlje Fatai je nastupao u Rumuniji, tačnije za ekipe Astre Giurgiu.

NK GOŠK je lider na tabeli Prve lige FBiH sa 24 osvojena boda, sedam više od drugoplasirane Gradine. U narednom kolu u Gabelu stiže BFK Simm Bau, tim koji je trenutno na petoj poziciji i igra veoma kvalitetno ove sezone.

Top Komentari

Brazuka
Sigurno dobar igrač, zeljina velika greška, bolji je od Haračića
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi