"One-man show"  u Zenici: Četiri gola Durmiša za pobjedu Čelika protiv GOŠK-a
Mladi 18-godišnji ofanzivac Čelika bio je nezadrživ za odbranu kluba iz Gabele, koji su danas bili nemoćni na Bilinom polju

Zeničani se plasirali u Kup BiH

"One-man show" u Zenici: Četiri gola Durmiša za pobjedu Čelika protiv GOŠK-a

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 2.kola Kupa FBiH, dočekali lidera na tabeli 1.lige FBiH, ekipu GOŠK-a iz Gabele. U zanimljivom meču zasluženu pobjedu upisao je domaći tim rezultatom 4:2, te se plasirao u 1. kolo Kupa BiH.

Domaći nogometaši dosta su motiviraniji ušli u ovaj meč s ciljem da prođu u narednu rundu takmičenja i eventualno dočekaju neku ekipu iz višeg ranga takmičenja. Krenuli su Zeničani ofanzivno od prve minute, te su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili gostima, ali Bobić je bio siguran. U 15. minuti lijepa akcija izabranika Armina Duvnjaka, Mahir Karić inače nekadašnji igrač kluba iz Gabele navukao je dvojicu igrača na sebe te je sjajnom asistencijom uposlio mladog Eldina Durmiša koji izlazi sam pred golmana gostiju i matira ga za vodstvo Čelika 1:0 i erupciju oduševljenja negdje oko 1.000 gledalaca danas na Bilinom polju. Nakon toga crno-crveni su imali još jednu priliku ponovo preko Durmiša, ali umjesto da šutira on se odlučio da asistira, a to odbrana gostiju rješava i izbacuje daleko od svog gola. Gosti su u finišu prvog poluvremena imali sjajnu šansu po desnoj strani, Petar Šetka išao sam pred golmana Čelika, ali je šutirao pored gola sa nekih sedam metara. Vodstvom domaćina 1:0 okončano je prvo poluvrijeme.

Gostujući trener na poluvremenu je u svlačionici ostavio trojicu igrača, a nogometaš kojem je dao šansu od početka drugog poluvremena Nikola Dujaković sjajnim udarcem sa 17 metara u donji desni ugao donosi izjednačenje ekipi iz Gabele na 1:1 u 47.minuti. Iako se očekivalo da će domaći tim pasti nakon primljenog gola, naprotiv oni su krenuli još ofanzivnije prema golu Bobića, te su propustili tri šanse preko Durmiša, Šijerkića i Sivca za novo vodstvo. Uz pomoć publike Čelik do vodstva dolazi u 62. minuti Karić je šutirao sa 17 metara, a lopta pogađa Durmiša mijenja smjer i domaći ponovo vode rezultatom 2:1. Taj gol kao da je dao dodatna krila Čeliku, koji do novog gola stiže u 67. minuti sjajni Karić proigrao je Međuseljca, a ovaj asistira za Durmiša koji postiže hat-trick za vodstvo Čelika 3:1. Nisu se Zeničani zaustavili na tome, te su nastavljali atakovati ka golu Adnana Bobića, a novi gol i to četvrti za mladog 18-godisnjeg Eldina Durmiša došao je u 78. minuti kada je sjajno pogodio na asistenciju Međuseljca za visokih, ali potpuno zasluženih 4:1. U samom finišu utakmice, gosti iz Gabele golom s bijele tačke stavljaju tačku na današnju utakmicu, strijelac za konačnih 4:2 bio je Luka Nižić.

Svakako uz fer i korektnu utakmicu danas treba pohvaliti i sudijsku četvorku na čelu sa Ernadom Kormanom, koji su danas odradili veoma dobar posao, te se uklopili u ambijent i kvalitetu današnjeg meča.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zeničani su se današnjom pobjedom plasirali u 1.kolo Kupa BiH, gdje se nadaju da će izvući neku od najjačih ekipa u BiH. Čelik svoj pohod u borbu za 1.ligu FBiH, nastavlja domaćom utakmicom protiv Rudara iz Breze u ponedjeljak, dok će GOŠK, lider na tabeli 1.lige FBiH u subotu na gostovanje u Hadžiće, kod ekipe Radnika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samoLagano
uz malo srece makar do cetvrtine finala, vraca se Čelik polako ali sigurno...
20 2
redbull
Fudo uhljupe gledaj kakve momke sabotiras. Jedina pozitivna prica u gradu! Momci svaka vam cast kako ste odigrali utakmicu.
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi