Prepoznajete li dječaka s fotografije? Nekada je bio Džekin fan, a danas su saigrači na terenu
Mnogi mladi Džekini saigrači nekada su mu bili fanovi.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine

Prepoznajete li dječaka s fotografije? Nekada je bio Džekin fan, a danas su saigrači na terenu

Eldar Ganibegović

Edin Džeko danas slavi 38. rođendan. Kada je on harao fudalskom Evropom, mnogi njegovi današnji saigrači bili su dječaci i njegovi fanovi. 

Karijera Edina Džeke ušla je u svoju jesen i Dijamant u dresu Fenerbahcea sada nastoji da ispiše stranice historije ovog kluba i osvoji titulu prvaka Turske nakon deset godina.

Osim toga, nastojat će Edin Džeko u narednih devet dana s reprezentacijom Bosne i Hercegovine izboriti historijski nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

U reprezentaciji je kapiten i najstariji fudbaler. Kada je on debitovao 2007. godine, mnogi njegovi saigrači bili su dječaci, te njegovi fanovi koji su ga gledali putem televizije kako zabija Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Španiji...

Priželjkivali su mnogi mladi fudblaeri da nekada zaigraju za našu reprezentaciju i dijele teren s njim, a nekima se ta želja i ostvarila.

Među njima je i sadašnji fudbaler Almere Cityja, Adi Nalić. Dječak s naslovne fotografije ovog članka, ukoliko ga ranije niste prepoznali.

Oglasi

Podsjetimo, Ivaylo Petev je u junu 2021. godine pružio šansu Adiju Naliću da debituje za našu selekciju i do sada je skupio devet nastupa u najdražem dresu.

Jasno, nakon duge pauze u prvenstvu Švedske nije pozvan za baraž utakmice, no nakon potpisa za tim iz nizozemske Eredivizije ponovo će biti kandidat za reprezentativni dres.

Inače, Adi Nalić je jedan od "Šveđana" koje je u reprezentaciju naše zemlje doveo Zvjezdan Misimović. Osim njega, tu su još Benjamin Tahirović, Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić.

Što se Adija Nalića tiče još, on je u Erediviziji do sada upisao tri nastupa za Almere City za koji je nedavno potpisao. 

Top Komentari

user1676648256
Jbte pa kakva je to Igrac sta pisete cirkuz
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi