Ovako oštro Benzema je mogao gledati samo jednog igrača čije prezime završava na "ić"

U međuvremenu se dosta toga promijenilo

Ovako oštro Benzema je mogao gledati samo jednog igrača čije prezime završava na "ić"

Admin Čaušević

Karim Benzema prolazi kroz jako težak period. Osjeća se izdanim od reprezentativnih kolega i sigurno mu je jako zasmetalo što nije igrao na Svjetskom prvenstvu. Francuz je sada uzor mnogim igračima, a kada je bio mlađi tako je i on imao svoje uzore.

Benzema je svoj najbolji fudbal počeo igrati tek u posljednje tri sezone, nagrada za sve to stigla je ove godine kada je potpuno zasluženo osvojio Zlatnu loptu.

Kada je bio na početku karijere francuski napadač je imao svojih bubica, često je pravio skandale, ali je bio i u drugom planu u Real Madridu, prije svega zbog Cristiana Ronalda.

Trebalo je proći vremena da zasluži respekt od ostalih igrača i protivnika, nešto što je Zlatan Ibrahimović uradio mnogo prije njega.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cmd712JNFWY/?[/instagram]

Upravo je na jednoj utakmici nastala fotografija na kojoj Benzema poprilično oštrim pogledom gleda prema Zlatanu kao da pokazuje znake ljubomore.

Oglasi

Bilo je to 2013. godine prije prijateljskog duela PSG-a i Reala, a interesantno da je upravo Benzema tada pogodio za pobjedu Kraljeva.

U međuvremenu Francuz je porastao u očima Ibrahimoviću koji je u nekoliko navrata stao na njegovu stranu.

Šveđanin bh. korijena je selektora Trikolora Didiera Deschampsa prvi put javno kritikovao 2018. godine prije Mundijala u Rusiji.

"Meni nije normalno da nema Benzeme u reprezentaciji, igra u Realu, osvojio je Ligu prvaka, među najboljim je na svijetu. Ako trener kaže da on nije dovoljno dobar za reprezentaciju, onda treneru tu nije mjesto."

Zlatan je u Benzeminu odbranu stao i početkom novembra kada je prozvao francuske novinare zbog njihovog odnosa prema sjajnom napadaču.

"2018. godine sam govorio da Karim Benzema zaslužuje mjesto u reprezentaciji Francuske i vi novinari ste me napali. Šta kažete sad? Sad ližete Benzemino dupe! Ne plašim se ovih riječi", rekao je Ibrahimović.

Top Komentari

nestofino
Bravo ZLATAN-e LAVE balkanski BRAVO..... Samo cijepaj jer imaš moći ( koliko toliko ) a da je meni SAMO 2 dana.... Znao bih ja odlično šta bih.. prvo bih svog ROĐENOG brata baliyu ROKNO pa krenuo put Džemal -a Bijedić- a do vrha TREBEVIĆA. ĐE ĆEŠ DALJE???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi