Adidas zaprijetio fudbaleru Barcelone: Moraš nositi naše kopačke!
Fudbaler Barcelone je želio prekinuti ugovor samovoljno zbog odnosa kojeg je njemački proizvođač imao prema njemu tokom povreda (Foto: EPA)

Prijeti mu milion eura kazne

Adidas zaprijetio fudbaleru Barcelone: Moraš nositi naše kopačke!

Midhat Šljivak

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas tužio je fudbalera Barcelone Rafinhu zbog kršenja ugovora.

Fudbaler katalonskog tima imao je ugovor sa Adidasom, ali je smatrao da je on istekao, pa je ove sezone igrao u Mizuno kopačkama.

Adidas je odlučio da ga zbog toga tuži. Žele da on ispoštuje dogovor koji imaju i da nosi kopačke i opremu ovog proizvođača jer se u protivnim suočava sa kaznom od milion eura.

Sud u Amsterdamu, koji je zadužen za ovaj slučaj, naložio je Rafinhi da mora platiti 10.000 eura za svaki dan kada odbije da se drži stavki u ugovoru, a maksimalna kazna je milion eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rafinha je trenutno van terena zbog teške povrede ligamenata koljena. Dugo ga neće biti na terenu, a na izbjegavanje Adidasa se odlučio nakon što mu nisu uputili podršku nakon dvije teške povrede koje je ranije imao.

Međutim, samovoljno nije mogao raskinuti ugovor, a na kraju je i dobro prošao jer Adidas tražio 100.000 eura kazne za svaki dan u kojem ne bude poštovao ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi