Adil Rami će karijeru završiti na najgori mogući način, ali tužno je ono što je izjavio kao kapiten

Već se pomirio s ispadanjem

Adil Rami će karijeru završiti na najgori mogući način, ali tužno je ono što je izjavio kao kapiten

E. Škorić

Troyes je u nedjelju poražen kod kuće od Clermonta sa 2:0 u 30. kolu francuske Ligue 1 te se doveo u još težu situaciju nego što je ranije bio.

Osam kola ostalo je do kraja prvensta u Francuskoj, a Troyes se nalazi u opasnoj zoni sa sve manjim izgledima da će ostati u Ligi 1 i naredne sezone.

Troyes je na 18. mjestu sa 21 bodom, Strasbourg 17. ima 26, a prvi iznad crte, Brest, čak 28, odnosno sedam više od Troyesa, koji se tako suočava sa novim ispadanjem iz elitnog ranga francuskog nogometa.

Iskusni Adil Rami, koji je kapiten Troyesa, dao je pomalo šokantnu izjavu nakon utakmice i poraza od Clermonta. Čini se da je već digao ruke od cilja, a prozvao je svoje saigrače koje očito smatra krivima za neuspjehe.

“Nije me briga, ja imam 37, 38 godina i moja karijera je ionako gotova", poručio je Rami, te je dodao:

[twitter]https://twitter.com/MercaFoot_/status/1645126982194065408[/twitter]

Oglasi

"A ne znam ni jesam li tužan zbog igrača koji igraju kao da završavaju karijeru, a ona im tek počinje. Iskreno, morat će se preispitati. Ne moram nikoga osuđivati, samo sam procijenio da stanje duha nije dobro i da je poraz logičan".

Svjetski prvak iz 2018. uhvatio se u koštac i sa svojim trenerom Patrickom Kisnorbom, koga je također kritikovao i sada je već izvjesno da će bivši defanzivac Lillea vrlo brzo napustiti Troyes.

Rami ima veliku karijeru iza sebe, ali završit će očito na najgori mogući način, zbog čega je silno frustriran.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim za spomenuti Lille, igrao je za Boavistu, Soči, Fenerbahče, Marseille, Sevillu, Milan, Valenciju...

Tridesetšest puta je nastupao u dresu Francuske i dao je jedan gol, a nedavno je punio medijske stupce zbog veze sa slavnom glumicom Pamelom Anderson. To je svakako jedan od najznačajnijih "trofeja" u njegovom životu, ali nije uspio da je zadrži do kraja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi