Neustrašivi Francuz prozvao Martineza: "To je najveći ku*vin sin u fudbalu kojeg svi mrze"

Morao je reagovati

Neustrašivi Francuz prozvao Martineza: "To je najveći ku*vin sin u fudbalu kojeg svi mrze"

Endin Čaušević

Argentinski golman Emiliano Martinez razočarao je fudbalski svijet svojim ponašanjem na utakmici finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske, a posebno uvredom za francuske navijače kada je dobio nagradu za najboljeg golmana ovog turnira. Ipak, ni Francuzi nisu ostali dužni, a prvi je reagovao nekadašnji reprezentativac Adil Rami.

Martinez je poznat po svom arogantnom i bezobraznom ponašanju, a s to je najbolje dokazao u finalnoj utakmici protiv Francuske.

Prvo je izluđivao igrače Francuske u penal seriji svojim bezobrazlucima, ali se nije zaustavio na tome. Kada je dobio nagradu za najboljeg golmana turnira zgrozio je sve svojim ponašanjem.

Naime, Martinez je zlatnu rukavicu stavio na mjesto svog spolnog organa i zatim se okrenuo prema tribini na kojoj su bili navijači Francuske.

Nakon utakmice Martinez se nije previše kajao zbog takvog poteza i kratko je samo objasnio da je to uradio jer su i njega navijači Francuske navodno vrijeđali tokom cijele utakmice.

Martinez se nije zaustavio na tome jer je potom u svlačionici prozivao Kyliana Mbappea tokom slavlja s rečenicom: "Minuta šutnje za Mbappea", a napadača PSG-a svojim uvredama prozivao je i tokom slavlja u Buenos Airesu.

Oglasi

Jasno je svima da je golman Aston Ville itekako pretjerao takvim ponašanjem i bacio je mrlju na odličan turnir koji je imao s Argentinom u Kataru.

No, ni Francuzi nisu ostali dužni argentinskom golmanu, a prvi koji je reagovao je nekadašnji reprezentativac Adil Rami.

Ovaj iskusni defanzivac koji nastupa trenutno za Troyes odlučio je da se oglasi i pošalje poruku Martinezu. Jasno je da se 36-godišnjem igraču nije svidjelo ono što je radio Argentinac i to mu je sada jasno dao do znanja.

"Najveći ku*vin sin u fudbalu. Čovjek kojeg najviše mrze u fudbalu", objavio je Rami putem Instagrama.

Također, poručio je da je FIFA pogriješila što je Martineza proglasila za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva u Kataru, te je poručio da je to nagradu zaslužio marokanski golman Bono.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Adil Rami je u svojoj karijeri u dresu reprezentacije Francuske odigrao 36 utakmica i zabio je jedan gol. Bio je dio reprezentacije prije četiri godine kada su postali prvaci svijeta u Rusiji.

Poznat je kao veliki i neustrašivi borac na terenu i mnogi smatraju da je mogao ostvariti i bolju karijeru da nije pravio skandale van fudbalskog terena.

Top Komentari

struja
Inace Argentina je najveci izvoznik fudbalera i govedine.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi