Adilović: Tužio sam Sanilurfaspor i slobodan sam igrač

Do kraja mjeseca ime novog kluba

Adilović: Tužio sam Sanilurfaspor i slobodan sam igrač

Dino Kurbegović

U turskim, pa i bh. medijima dosta se danas pisalo o Eldinu Adiloviću, 29-godišnjem napadaču turskog Sanilurfaspora. 

Naime, predsjednik kluba je optužio Zeničanina za nedisciplinu, zbog čega će biti i otpušten. Svaka priča ima dvije strane, tako da smo kontaktirali igrača, koji se trenutno odmara u rodnoj Zenici.

"Baš sam se dobro nasmijao današnjim natpisima u brojnim medijima u Turskoj, ali i u našoj zemlji, koji su to prenijeli. Istina je da sam od 10. juna zvanično slobodan igrač, a to je zasluga upravo Sanilurfaspora, koji nije plaćao obaveze iz ugovora, tako da sam tužio klub, te sam postao slobodan igrač, ali nisam završio priču s tim klubom jer sam imao ugovor još dvije sezone i morat će platiti ono što nisu ispoštovali", kazao je Adilović, dodavši: "Za pola sezone u tom klubu dobio sam jednu platu, a rukovodstvo kluba sam upozorio nekoliko puta da neizmirivanja obaveza iz ugovora neću trpiti. Oni su se oglušili i ja nisam imao izbora, jer mi čak nisu plaćali ni stan kao što su obećali. Samo sam tražio ono što smo dogovorili, a oni su izrevoltirani mojom tužbom počeli omanjivati javnost da sam nedisciplinovan, a ja nikada nisam zakasnio na trening, niti imao ikakvog incidenta".

Kao slobodan igrač ima već dosta ponuda iz turskog prvog i drugog ranga takmičenja.

"Ima dosta ponuda. Svaki dan sam na telefonu. Cilj mi je klub iz Super lige, ali ako ne bude ponuda koja će me zadovoljiti, onda ću opet u jedan od klubova iz vrha drugog ranga takmičenja. Vjerovatno ću ostati u Turskoj, naučio sam jezik, ljudi me poznaju i mislim da ako ne dođe neka baš dobra ponuda iz neke druge zemlje onda bi ostao ovdje. U najboljim sam godinama, sazrio sam i vjerujem da na nogometnom polju mogu ponuditi još mnogo toga", kazao je za SportSport.ba Adilović.

Kako je došao u Tursku iz Željezničara prije dvije sezone, ovaj 29-godišnjak je u 62 utakmice postigao 23 gola uz sedam asistencija, iako je imao i dosta problema s povredama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.