Velež Bajrića šalje na posudbu, odlazi i Kadrić
Adin Bajrić nije dobio ni minute u dresu Veleža ove jeseni i sada ide na posudbu.

Odlasci u Mostaru

Velež Bajrića šalje na posudbu, odlazi i Kadrić

Eldar Ganibegović

Jesenja polusezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine je završena prije tri dana, a već je poznato koja dva fudbalera nećemo gledati u dresu FK Velež u nastavku. U pitanju su Adin Bajrić i Faris Kadrić.

FK Velež završio je na trećoj poziciji nakon 18 kola i jesenjeg dijela prvenstva, te će se u nastavku boriti za Evropu, a, ako se otvori prilika, sigurno i za prvo mjesto i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Proljetni dio sezone počinje sredinom februara mjeseca 2024. godine, a SportSport.ba saznaje imena dva igrača koja u nastavku sezone neće nositi dres Rođenih. Radi se o Adinu Bajriću i Farisu Kadriću.

Adin Bajrić nije dobio ni minute u jesenjem dijelu prvenstva i njega će Velež poslati na posudbu. Neće daleko od Mostara, s obzirom na to da bi trebao zadužiti opremu Igmana iz Konjica koji se bori za ostanak u ligi.

Adin Bajrić
Adin Bajrić FK Igman FK Igman FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

9 nastupa
9 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Drugi igrač kojeg nećemo gledati u timu Deana Klafurića je 18-godišnji defanzivni veznjak i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Faris Kadrić.

Oglasi

On je devet puta igrao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine minule polusezone, a igrao je i meč kupa protiv visočke Bosne, te je u 0:6 pobjedi pogodio dva puta.

Faris Kadrić
Faris Kadrić FK Velež FK Velež Pozicija: MF

Statistika

9 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Druženje u FK Velež za kraj uspješne godine

U prelijepom ambijentu restorana jednog od mostarskih hotela, Upravni odbor FK Velež upriličio je ugodno zajedničko druženje svih zaposlenika Kluba. Predsjednik i članovi Upravnog odbora, treneri u stručnom štabu, treneri i zaposleni u Omladinskoj školi FK Velež – "Muhamed Mujić", zaposleni u odjelu administracije, marketinga, kao i na stadionu "Rođeni" su bili tu i bila je to večer koja je okupila Crvenu porodicu na jednom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež, gospodin Senad Kevelj, iskoristio je ovu priliku i obratio se prisutnima:

"Velike zasluge zasigurno pripadaju našim igračima i trenerima za rezultatski uzlet, ali tu ste i svi vi koji ste “iza scene”, a koji svoj posao radite predano i s velikom posvećenošću i ljubavlju. Igračima i trenerima su kvalitetan teren, sigurno jedan od najboljih u našoj zemlji, obezbijedili naši radnici na stadionu. Uvijek ih dočekaju čiste i uredne svlačionice, masaže, topli napici, čista i uredna oprema, što je također važan segment koji iziskuje izuzetan trud. Tu su svakako i članovi naše administracije koji rade odličan posao, baš kao i naš marketing tim koji u javnost šalje pravu sliku o svima nama. Svi smo na istoj stazi, a samo jedinstveni i s neizmjernom ljubavlju prema Klubu i možemo ostvariti postavljene ciljeve."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
21 vijek a nasi klubovi se hvale kako su igracima obezbijedili ciste svlacionice, tople napitke i urednu opremu.
0 0
Zaccheroni
Sretno mladićima i da nam se vrate što spremniji u prvi tim iduće sezone.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi