Adis Jahović napravio neshvatljiv potez i dobio direktan crveni karton
Sigurno da iskusni napadač nije očekivao ovakvu odluku sudije. Bio je u čudu, ali je na kraju morao da napusti utakmicu

U duelu Fenerbahče - Konyaspor

Adis Jahović napravio neshvatljiv potez i dobio direktan crveni karton

M. Šljivak

Napadač Konyaspora Adis Jahović napravio je neshvatljiv potez u meču protiv Fenerbahčea i nakon nešto više od pola sata igre je isključen.

Makedonski fudbaler, koji je nekada u Bosni i Hercegovini igrao za Velež, Željezničar i Sarajevo, bio je u duelu sa defanzivcem Fenerbahčea Sadikom Ciftpinarom.

Nakon što je igrač Fenera pao na tlo, Jahović ga je nagazio, a sudija je to sve vidio. Dileme nije bilo i sudija je ovog fudbalera poslao ranije pod tuš.

Interesantno je svakako da je Konyaspor zabio gol za vodstvo nakon isključenja Jahovića, ali se Fener jako brzo vratio u utakmicu.

Do kraja će gosti sigurno biti pod velikim pritiskom. Imaju igrača manje, gostuju posrnulom velikanu i za njih bi bod bio kao kuća.

Jahović bi nakon svega mogao biti žestoko kažnjen. Direktan crveni karton znači minimalno dvije utakmice kazne, ali u ovom slučaju bi mogao i gore proći.

Na kraju će konačan sud donijeti Disciplinska komisija turske Superlige. Jahović će sačekati svoju kaznu koja će biti poznata naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Makedonski napadač ove sezone igra sjajno. Odigrao je ukupno 18 utakmica u sezoni i postigao je šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi