Najbolji strijelac austrijske Bundeslige stigao u Španiju

Ronaldo uspio dovesti Izraelca

Najbolji strijelac austrijske Bundeslige stigao u Španiju

Austrijski Wolfsberger je oborio sopstevni transfer rekord pošto je za rekordnu cifru prodao svog sjajnog napadača, Shona Weissmana.

24-godišnji reprezentativac Izraela je u Wolfsberger stigao na ljeto 2019. i odmah odigrao sezonu iz snova.

Naime, Weissman se okitio titulom najboljeg strijelca austrijske Bundeslige sa 30 golova postignutih u sezoni 2019/2020 (dodao je Izraelac prošle sezone i dva gola u Ligi Evrope i pet u Kupu Austrije).

To mu je osiguralo novi transfer pošto je danas ozvaničeno da je Weissman za četiri miliona eura prešao u redove Real Valladolida, kluba na čijem je čelu legendarni Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Wolfsberger je Weissmanovim transferom napravio sjajan posao s obzirom da je on u klub sa juga Austrije stigao kao slobodan igrač.

Top Komentari

Penderinos
Svi znamo kako je prošao dabbur također Izraelac koji je austrijsku ligu zamjenio spanskom. Nije to isti nivo
4 1
Penderinos
Da postigne i upola golova bit ce dobar
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti