Psovanjem majki misli daleko dogurati? Admir Adžem isključen zbog skandaloznog ponašanja!

Sramotan istup trenera Goražda

Psovanjem majki misli daleko dogurati? Admir Adžem isključen zbog skandaloznog ponašanja!

E. Ganibegović

Trener Goražda, Admir Adžem, zaradio je danas isključenje u utakmici protiv Gornjeg Rahića. Ne bi tu bilo ništa sporno, da se 50-godišnjak nije ponio kako se ponio prema protivniku i da razlog isključenja nije zaista ispod nivoa.

U okviru 2. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, Goražde je danas na svom terenu rezultatom 2:1 savladalo ekipu Gornjeg Rahića.

Sudo Behram je doveo domaći tim u vodstvo u 23. minuti, koje je u 47. minuti uduplao Faris Handžić.

Nadu gostima je u 61. minuti vratio Eldin Mehmedović, no Goražde je upisalo pobjedu i stiglo do četvrtog boda ove sezone.

Ipak, ružne scene viđene su pred kraj utakmice, a najgore se ponio trener domaće ekipe, Admir Adžem, te se može reći da ponašanje koje je pokazao zaista ne priliči jednom treneru, kao ni njegovim godinama (50).

Naime, sve je krenulo u 80. minuti kada je Senad Bošnjaković, igrač gostiju, dobio crveni karton zbog oštrog starta nad protivnikom i tada je krenula nervoza.

Oglasi

U trećoj minuti sudijske nadoknade vidjeli smo još dva crvena kartona. Jedan je zaradio Admir Adžem, a drugi igrač gostiju, Nikola Mazić.

Prema službenom zapisniku s utakmice dostupnom u Informacionom centru N/FSBiH, a koji potpisuje Adnan Beganović, jasno se vidi da je frku u nadoknadi vremena počeo Adžem, opsovavši majku protivničkom igraču koji se također nije ponio lijepo, nije mogao kontrolisati emocije i uzvratio je. 

"Neprimjereno ponašanje; Psovanje majke protivničkom igraču br.6", stoji u obrazloženju crvenog kartona Admiru Adžemu, dok za igrača Goražda stoji:

"Vrjeđanje i psovanje prema glavnom treneru domaćih, jer je prethodno glavni trener domaćih istom psovao i vrijeđao, nakon odigrane utakmice, a nakon toga prišao je sudcima te iste vrijeđao i demonstrativno napustio teren."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Opis nije dostupan.

Ovakvo ponašanje Admiru Adžemu ne ide na ruku i rezultatski dobro otvaranje sezone ukaljao svojim nepromišljenim postupcima. Također, za svaku osudu je i ponašanje Nikole Mazića i za nadati se da će nadležna tijela Nogometnog saveza FBiH reagovati i disciplinskim mjerama zapravo polati poruku da ovakve stvari neće trpiti.

Top Komentari

King_Kenny
...zar se od Seljovca moglo ocekivati normalno i civilizovano ponasanje?...
5 2
hzsg
Falio ti je još samo Mulalić, pa ste mogli zajedno kao u HORU, još da je bio kakav limeni krov, i po koja banana.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi