Šta se desilo u Gračanici? Bobić poput Hazarda u duelu sa skupljačem lopti
Foto - Screenshot

Kontakt se ne vidi baš najbolje

Šta se desilo u Gračanici? Bobić poput Hazarda u duelu sa skupljačem lopti

M. Šljivak

NK GOŠK pobjedom je otvorio novu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Gabeljani su jučer u Gračanici savladali domaće Bratstvo s 2:1 i to nakon preokreta u posljednjih 20-ak minuta meča.

Po izuzetno teškom terenu koji je bio natopljen kišom, Bratstvo je povelo pogotkom Jasmina Mujkića u 25. minuti, ali je GOŠL u drugom poluvremenu pogocima Aleksandra Radulovića (68.) i Marka Baltića (88.) stigao do trijumfa.

Međutim, na ovom susretu dogodio se i jedan incident u kojem je učestvovao golman tima iz Gabele Adnan Bobić.

Žureći da vrati loptu u igru, iskusni čuvar mreže imao je kontakt s momkom koji je bio zadužen za lopte pored terena i ovaj potez izazvao je protest malobrojne publike.

Bobić je uzeo loptu iz ruku ovog momka, ovaj je potom pao kao pokošen držeći se za nogu i ako je suditi po snimku koji se pojavio, Bobić je momka nagazio ili udario u prolazu.

Oglasi

Golman GOŠK-a se nije osvrtao na ono što se dogodilo. Nastavio je s igrom, a momak je nakon kraćeg ležanja na potopljenom terenu ustao na noge.

Nije međutim najasnije šta se desilo u ovom duelu i je li zaista došlo do nekog ozbiljnijeg udarca. Bobić je žurio da vrati loptu u igru i moguće da je nehotice zakačio momka koji je imao loptu u svojim rukama.

Sudija Deni Ćatibović iz Sarajeva nije reagovao na povike. Igra je nastavljena, a GOŠK je na kraju uspio da dođe do pobjede i tri boda u ovom meču.

Ova scena podsjetila je na scenu od prije nekoliko godina kada je Eden Hazard u utakmici Chelseaja protiv Swanseaja udario skupljača lopti. Ipak, tada je sve bilo mnogo ozbiljnije jer je Belgijanac doslovno šutirao mladog momka zbog čega je isključen.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Adnan Bobić iza sebe ima poprilično lijepu karijeru u kojoj se može pohvaliti da je igrao za velikane bh. fudbala. Ovaj 35-godišnjak karijeru je počeo u mostarskom Veležu, igrao je potom za Igman iz Konjica, Slobodu i Željezničar.

Član GOŠK-a je od prošle sezone, a s ovim timom je jedan od glavnih kandidata za ulazak u društvo najboljih bh. timova u ovoj sezoni.

Top Komentari

SamoSiroki
Šta je ovdje sporno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi