Ćorić: Želim da iz svake utakmice izađemo uzdignute glave

GOŠK sa visokim ambicijama u novoj sezoni

Ćorić: Želim da iz svake utakmice izađemo uzdignute glave

S. Mlaćo
Jedan od pretendanata za sami vrh tabele u novoj sezoni Prve lige FBiH svakako je NK GOŠK.

Klub iz Gabele proteklu sezonu okončao je na drugom mjestu, a šef struke Denis Ćorić zadovoljan je odrađenim pripremama.

Ističe da vjeruje u svoju ekipu, ali i dodaje da prelazni rok za njegov tim nije završen.

“Drago nam je da prvenstvo kreće. Svi smo se poželjeli utakmica. Što se tiče prve utakmice, dosta je nepoznanica među svima nama. Dosta je bilo promjena bilo kod nas, ali i kod Bratstva, te u cijeloj ligi.

Što se tiče nas, nova ekipa, momci dosta dobro rade, upoznavaju se kako vrijeme odmiče i vidi se hemija među njima. Vjerujem da kako prvenstvo budemo odmicalo da ćemo mi biti sve bolji i bolji. Dobro smo odradili pripreme, hvala Bogu nije bilo ni povreda“, ističe Ćorić.

Dotakao se i prelaznog roka. GOŠK je dosta mijenjao, odnosno 'osvježio' ekipu.

Oglasi

“Mogu biti zadovoljan. Moram istaći da za nas prelazni rok još nije završen, u razgovorima smo sa jednim – dvojicom igrača, te ćemo odgovore dobiti do ponedjeljka. Tada bi sve bilo završeno“.

Govorio je i o ambicijama njegovog tima te rivalima.

“Želimo da idemo iz utakmice u utakmicu. Rekao sam momcima da uživaju u svemu, a što se tiče lige ima tu dosta dobrih ekipa. Tu mislim prije svega na Budućnost, TOŠK, Zvijezdu, Bratstvo, Rudar, te Simm Bau sa trenerom Jasminom Džidićem koji dobro poznaje ligu. Vjerujem da ćemo mi igrati dobar nogomet, ne želim pritisak na momke, ali želim da iz svake utakmice izađemo uzdignute glave i da pokažemo da znamo igrati nogomet. Gdje ćemo završiti, to će vrijeme pokazati“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Poznat je kao ambiciozan trener sa već dosta uspjeha u karijeri, a Prvu ligu FBiH je pokorio sa HŠK Posušje bez 'puno muke' uz brojne pohvale. Za sve aktere u novoj sezoni imao je sasvim jasnu poruku. 

“Svim učesnicima Prve lige FBiH želim puno zdravlja, sreće i uspjeha, te jedno sportsko nadmetanje u sportskim okvirima. Želim da Prvu ligu FBiH svi učinimo još boljom jer jedino tako možemo doprinijeti boljitku bh. nogometa“, dodao je Ćorić na kraju razgovora.

Top Komentari

Halland
Trenerska budućnost,ovakvih mladih prizemnih ljudi nam treba što više...Odlican trener i odlican covjek Denis Coric
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi