Adnan Čustović izdvojio neke pojedince: Koji su to igrači zadovoljili struku?

Komentar pomoćnika Dušana Bajevića

Adnan Čustović izdvojio neke pojedince: Koji su to igrači zadovoljili struku?

E. Škorić

Adnan Čustović, pomoćnik Dušana Bajevića, dao je izjavu za Nova BH nakon poraza Zmajeva od Irana na Koševu.

Naša nogometna reprezentacija je ponovo razočarala i bez pobjede je skoro godinu dana, tačnije od 18. novembra 2019. godine i gostovanja Lihtentašjnu.

"Svi smo razočarani. Nešto smo danas pokušali, imali smo posjed lopte, ali zasluženo je slavila selekcija Irana. Dali su u važnim trenucima golove. Iskoristili su naše greške", rekao je Čustović, dodavši:

"U 2020. nismo pobijedili, iako smo u nekim utakmicama bili blizu".

Potom je Čustović pohvalio neke igrače.

"Mladi Ćorluka je odigrao dosta dobru utakmicu, kao i Tatar i Rahmanović, ali bili smo bezopasni. Taj posjed nam nije donio neke šanse".

Igrali smo u nešto defanzivnijem sistemu. znamo da su Iranci nacija koja može mnogo da trči. Dva beka su odradila fenomenalan posao. Mali igrači koji prave stalni presing i nismo uspjeli odgovoriti na to", zaključio je.

Ipak, smatra da nije katastrofa u ovakvom sastavau izgubiti od 29. reprezentacije svijeta.

"Ovo nije bila danas naša najbolja ekipa, a Iranci su 29. reprezentacija svijeta. Nadam se i uvijek vjerujem u dobre igre i rezultate. Očekujju nas teške utakmice, ali probat ćemo da ostvarimo prvu pobjedu u 2020. godini".

Top Komentari

Skopidoo
Vise je Demirovic na klupi uradio nego Tatar za 90 minuta
9 2
Ko mi
Tatar je bio kriminalan. Trebao ga je zamijeniti nakon prvih deset minuta i tri kardinalne greške. Burić je za tih deset minuta pokazao vise volje i kvaliteta nego svi ostali u 90 minuta.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi