S Kipra u Mostar: Veliko pojačanje za Rođene

Vukčević u Veležu

S Kipra u Mostar: Veliko pojačanje za Rođene · Saznajemo

Adnan Beganović

Dan nakon prozivke, Velež je pojačao svoje redove. Naime, u Mostar je stigao crnogorski vezni fudbaler Stefan Vukčević.

Crnogorski vezni fudbaler Stefan Vukčević novo je pojačanje FK Velež, saznaje SportSport.ba. Vukčević u Velež dolazi s Kipra, odnosno iz redova tamošnjeg člana elitnog ranga Paralimnioua.

Inače radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu Crne Gore, koji je prve fudbalske profesionalne korake naravio u Zeti.

Za ovaj crnogorski klub odigrao je čak 181 utakmicu iuz četiri postignuta pogotka, a 2020. godine preselio je u Azerbejdžan, tačnije u Qabalu.

U dvoije sezone za poemnuti klub je odigrao 57 utakmica uz učinak od dva pogotka i jedne asistencije, da bi početkom prošle sezone promijenio sredinu.

Oglasi

Vukčević je pojačao Paralimnioua s Kipra i u ovom klubu, uostalom kao i u svim u dosadašnjoj karijeri, bio je standardan. Ukupno je odigrao 30 utakmica, a uspio je postići i pogodak.

Vukčević igra na poziciji centralnog i defanzivnog veznog i ukoliko bude pružao pratije kao u Azerbejdžanu i na Kipru, sasvim sigurno će biti pojačanje za Velež.

Mahmić danas potpisao

Redove Veleža danas je i službeno pojačao Azur Mahmić, mladi stoper koji je u prošloj sezoni nastupao za Igman iz Konjica.

Mahmić i Velež su potpisali dvogodišnji ugovor, a u redovima mostarskog kluba su uvjereni da će Mahmić opravdati epitet pojačanja.

Azur Mahmić rođen je 6. maja 2003. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Ponikao je u NK Čelik gdje je prošao sve omladinske selekcije, da bi potom prešao u FK Mladost Doboj Kakanj.

Karijeru nastavlja u Sloveniji, i to u dresu NŠ Mura. Nakon provedene sezone u Sloveniji, vraća se u BiH i to u FK Igman iz Konjica, gdje je pružio zaista odlične partije, odigravši 27 utakmica za crveno-bijele.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Ne padamo na fore…dobro dosao majstore na ispit zvani FK VELEZ!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti