Trener Slobode otkrio zašto Vranješ nije igrao u Banjaluci: "Moja odluka, jer znajući Stojana..."

Trener Slobode otkrio zašto Vranješ nije igrao u Banjaluci: "Moja odluka, jer znajući Stojana..."

E. Škorić

U Banjaluci je večeras pred više od sedam hiljada gledalaca Borac u sjajnom meču pobijedio Slobodu s 3:1, a trener Tuzlaka Adnan Jahić na ovo gostovanje nije htio da povede Stojana Vranješa, nekadašnjeg igrača Borca.

Lešinari su za 35. rođendan priredili spektakl na tribinama, a igrači su im se odužili na najbolji mogući način i na novom terenu došli do sigurne pobjede.

Borac s 27 bodova uspijeva da se domogne "evropskih" mjesta, nije još završena priča o tituli, dok su gosti iz Tuzle ostali zakovani za s amo dno tabele.

Interesantno da večeras nije zaigrao iskusni Stojan Vranješ, koji je s Borcem osvajao titulu, a sada je član Slobode. Trener gostiju Adnan Jahić pojasnio je i zašto na press konferenciji.

"Mislim da je publika danas željela vidjeti Stojana Vranješa na terenu, mislim da je on donio titulu Borcu. Stojan Vranješ ima dva žuta kartona i on je jedan veliki čovjek te veliki profesionalac. Isključivo je bila moja odluka da Vranješ gleda utakmicu iz svog doma, poznavajući njegov temperament siguran sam da bi ga izgubili do kraja prvenstva", zaključio je Jahić.

Jahić je priznao da je Borac bio kvalitetniji i da je zasluženo došao do pobjede.

"Želim da čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi, atmosfera je bila odlična. Novi teren je donio bržu igru, a vidio se i individualni kvalitet koji igrači Borca posjeduju. Bili su nošeni publikom i zasluženo su slavili. Mi smo užasno otvorili utakmicu, bili smo u nekom grču. Bježali smo od igre i nismo dobili duele na sredini terena. Za to smo kažnjeni pogotovo kod drugog gola, kada smo izgubili jednu loptu i nismo mogli stići", rekao je Jahić, čiji tim je, i on to kaže, izgledao malo bolje u nastavku:

"U drugom poluvremenu smo imali neki posjed i tri četiri kornera, ali nismo imali snage da stignemo Borac. Ovaj poraz možemo tražiti u tome što nam dosta igrača fali, a posebno u zadnjoj liniji. Jako je teško spremati utakmicu protiv Borca bez skoro cijele zadnje linije. Nama ostaje spremanje za Sarajevo i borba do zadnjeg kola", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodu očekuje težak meč sa ekipom Sarajeva narednog vikenda, dok će ekipa Borca gostovati na Grbavici. Biće to sasvim sigurno dva jako zanimljiva meča.

I dok Borac razmišlja o najvišim ciljevima u ovoj sezoni, Tuzlacima gori pod nogama i jedina im je želja da ne ispadnu ponovo iz Premijer lige. Ukoliko se ubrzo nešto ne promijeni, taj scenarij mogao bi da bude neminovan po Slobodu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mido
Još nisi podnio ostavku? Kakav si karakter i koliko voliš Slobodu BRAVO, BRAVO, BRAVO....
11 1
King_Kenny
...Sloboda = FK Skidaci gaca (samo protiv Srba i Hrvata)...
9 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi