Otpisanog i zaboravljenog Adnana Januzaja napokon ogrijalo sunce: Slijedi spektakularan povratak

Na pragu Evertona

Otpisanog i zaboravljenog Adnana Januzaja napokon ogrijalo sunce: Slijedi spektakularan povratak

Edmir Škorić

Bivši belgijski reprezentativac Adnan Januzaj napokon bi trebao saznati ime novog kluba.

Nakon što je ovog ljeta raskinut njegov ugovor s Real Sociedadom, 27-godišnji igrač porijeklom sa Kosova bio je pomalo zaboravljen. Ipak, čini se kako će veoma brzo saznati ime svog novog tima.

Novinar RMC Sporta Sacha Tavolieri je objavio kako je igrač na popisu mogućih zamjena za Anthonyja Gordona ako napusti Everton ovog ljeta, a uz toga želi i Los Angeles Galaxy.

Navodi se da su čelnici engleskog kluba Bill Kenwright i Farhad Moshiri već provjerili Januzaja koji je zainteresovan za prelazak na Goodison Park.

"Adnan Januzaj čeka Everton", napisao je Tavolieri na svom Twitter profilu, objavivši da je igrač odbio sve druge ponude kako bi zaigrao ponovo u engleskoj Premier ligi.

On je već imao priliku da igra u Engleskoj, pošto je nosio dres Manchester Uniteda u koji je kao tinejdžer došao iz Anderlechta, no tada je djelovalo da nije dorastao engleskom nogometu.

Oglasi

Igrao je zatimna posudbi u Borussiji Dortmund, pa se vratio u Englesku, a posljednjih pet godina proveo je u Španiji igrajući za Real Sociedad i vjeruje da je vrijeme da opet bude član elitne Premier lige.

Januzaj je porijeklom s Kosova, a kada je sa 18 godina prešao iz Anderlechta u Manchester United, mnogi su smatrali da dolazi "novi Ronaldo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Budućnost kluba će biti izgrađena sa Adnanom i ostalim igračima poput njega", rekao je Ferguson za Inside kada je ovaj tek došao, ali bio je još jedan u nizu talenata koji nisu uspjeli da ostvare karijere kakve su se predviđale.

Međutim, definitivno posjeduje kvalitet i sa 27 godina još stigne svima pokazati da je čovjek za velike stvari, a na Goodisonu, u slučaju da Gordona prodaju Chelseaju, spremni su ući u rizik vjerujući da će Belgijanac biti ono što je nekada bio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi