Oko njega se vrtio svijet, zvali su ga novi Ronaldo, volio ga Ferguson, a s 27 godina ga niko neće

Adnan Januzaj je i dalje slobodan

Oko njega se vrtio svijet, zvali su ga novi Ronaldo, volio ga Ferguson, a s 27 godina ga niko neće

Edmir Škorić

Adnan Januzaj je prije nekoliko godina slovio za jednog od najvećih talenata na svijetu, ali danas sa 27 godina nema kluba.

Karijera Adnana Januzaja krenula je ozbiljnim zaokretom. Nogometaš kojem su se stručnjaci divili prije nekoliko godina već je nekoliko sedmica bez kluba.

Real Sociedad nije odlučio produžiti ugovor s reprezentativcem Belgije. Danas gotovo niko ne želi 27-godišnjaka u svojim redovima, pa se može reći da je njegova karijera u velikom padu i da su dani kada su svi o njemu pisali kao o "zlatnom dečku" sada samo puka prošlost.

Sa 16 godina Januzaj se pridružio akademiji Manchester Uniteda, a njegov transfer navodno je zahtijevao osobno Sir Alex Ferguson. Nakon dvije godine probio se do prvog tima i njime su svi bili oduševljeni.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Januzaj je bio sve lošiji i lošiji. Otišao je na posudbu u Borussiju Dortmund pa u Sunderland.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CeMWpfXMKH4/?hl=en[/instagram]

Oglasi

Manchester United ga je 2017. vratio za 8,5 miliona eura Real Sociedadu. Januzaj je u Španiji malo živnuo i imao jako dobre nastupe. Klupska uprava mu je vjerovala te je u San Sebastianu proveo četiri godine. No, završetkom sezone 2021/2022 odlučeno je da mu se ugovor neće produžiti.

Šuškalo se da se za njega interesuju West Ham ili Everton, ali nije bilo detalja o tome. Nogometašev agent nudio je njegove usluge Sevilli, Betisu, Celti Vigo, ali nijedan od tih klubova nije bio zainteresovan za njegove usluge.

Ono što je također problem je i činjenica da igrač ima visoke zahtjeve i očekuje čak šest miliona eura samo od bonusa za potpis ugovora. Mnogi klubovi ne mogu da ispoštuju.

Italijanski novinar Matteo Moretto na Twitteru je objavio kako se Osasuna posljednjih dana zanimala za Januzaja. Klub je, međutim, također odustao od ugovora s igračem kada je čuo da ne namjerava smanjiti svoje financijske zahtjeve. Španci su sumnjali i u fizičku formu 15-erostrukog bivšeg reprezentativca Belgije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Januzaj je porijeklom s Kosova, a kada je sa 18 godina prešao iz Anderlechta u Manchester United, mnogi su smatrali da dolazi "novi Ronaldo".

"Budućnost kluba će biti izgrađena sa Adnanom i ostalim igračima poput njega", rekao je Ferguson za Inside kada je ovaj tek došao, ali bio je još jedan u nizu talenata koji nisu uspjeli da ostvare karijere kakve su se predviđale.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi