ESPN: Budućnost Cristiana Ronalda postala je jasna

Klub želi da ostane

ESPN: Budućnost Cristiana Ronalda postala je jasna

E. Škorić

Manchester United se u posljednje vrijeme bori s velikim problemima. Jedan od njih je neizvjesna budućnost Cristiana Ronalda na Old Traffordu.

Manchester United je imao jako loš start u Premier ligi i upisao je dva poraza - prvo od Brightona s 2:1, pa od Brentforda s 4:0. Trenutno se Crveni vragovi nalaze na posljednjem mjestu, a trener Erik ten Hag moraće da pronađe način da razdrma svoje zvijezde.

Ono što je sada također nepoznato je hoće li Ronaldo ostati član kluba. Portugalac je iskazivao želju da ode, djeluje nezainteresovano i izgleda kao da se ne miri s činjenicom da će još jednu sezonu provesti u klubu kao što je Manchester.

Međutim, stvari se mijenjaju. Prema posljednjim tvrdnjama ESPN-a, Portugalac ostaje u klubu.

"Manchester United ostaje uporan, Cristiano Ronaldo neće otići do kraja prijelaznog roka", napisao je Rob Dawson i dodao: "United je u nedjelju odbacio medijske napise da razmatraju prekid Ronaldovog ugovora kako bi 37-godišnjaku omogućili da se pridruži drugom klub besplatno".

Čini se da bi situacija u kojoj se nalazi portugalski napadač mogla utjecati i na atmosferu u svlačionici. Prema riječima novinara ESPN-a, Ronaldo je nedavno dobro trenirao, ali pred kolegama nije skrivao volju da se preseli.

Manchester United će sljedeće sedmice odigrati još jednu ligašku utakmicu. Neće to biti bilo kakav sukob. United će ugostiti Liverpool kod kuće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači engleskog kluba pitaju se ko će nastupiti u ofanzivnoj formaciji. Moguće je da će Nizozemac na raspolaganju imati Anthonyja Matriala koji je nedavno sanirao lakšu povredu. Francuz se dosta dobro pokazao tokom predsezonskih utakmica.

Osim toga, klub će raditi na pronalasku još jednog napadača. Na popisu želja Manchester Uniteda su, između ostalih, Adrien Rabiot, Frenkie de Jong i Alvaro Morata.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi