Kao da je zatvorenik u Unitedu: Ronaldo jede sam u kantini, a na treninzima uvijek prigovara

Na sve načine pokušava da ode

Kao da je zatvorenik u Unitedu: Ronaldo jede sam u kantini, a na treninzima uvijek prigovara

Endin Čaušević

Manchester United je očajno otvorio novu sezonu, a problemi koje Erik ten Hag ima u svlačionice iz dana u dan izlaze u javnost.

Jasno je da je jedan od najvećih problema za nizozemskog stručnjaka status Cristiana Ronalda koji je tokom ljetne pauze i priprema za novu sezonu na sve načine pokušavao da napusti Manchester United.

Ronaldo je čak propustio skoro cijele pripreme i radio je na tome da napusti klub nakon samo jedne sezone, ali nijedan drugi klub nije bio zainteresovan da ga kupi od Uniteda.

Portugalac se našao u ekipi na početku sezone i u blamaži protiv Brentforda je igrao od prve minute, ali se uklopio u sivilo svog tima. Također, mnogi smatraju da je Ronaldo na toj utakmici pokazao koliko želi da ide.

Na kraju meča odbio je da pozdravi navijače i trenera Ten Haga i samo je odšetao u svlačionicu.

Ronaldo ne odustaje od odlaska iz kluba i to će pokušati svim silama da uradi do kraja ljetnog prelaznog roka. U Unitedu čak razmišljaju o tome da raskinu ugovor s njim i puste ga da ode jer je jasno da kvari atmosferu u svlačionici.

Oglasi

Engleski mediji objavili su jutros da Ronaldo na sve načine želi da pokaže Ten Hagu i saigračima da ne želi biti dio ovog tima i da mu je glavni cilj da što prije napusti Old Trafford.

Mirror je jutros objavio da Ronaldo već danima u kantini ovog kluba jede sam i da odbija da se u tom periodu druži sa saigračima.

Također, i na treninzima često negoduje i maše rukama zbog protesta prema načinu treniranja i taktici koju Ten Hag preferira. Posebno mu smeta visoki presing koji traži Nizozemac jer Ronaldo ne želi na to previše da troši snagu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve to jasan je pokazatelj da Ronaldo nema ambiciju ni želju da igra u Unitedu i usvaja taktiku novog trenera i da razmišlja samo o odlasku iz kluba.

Ukoliko United na kraju zaista raskine ugovor s njim onda će Ronaldo bez obeštećenja otići u neki drugi klub. Navodno, interes za njega pokazali su Atletico Madrid, Chelsea i PSG koji čekaju rasplet situacije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...fali njemu da zabije jedan iz penala,raspolozenje bi mu se odmah popravilo...bit ce sad protiv Liverpoola,moraju sudije spasavati situaciju,a taman i da usput zavale Liverpool...
2 4
King_Kenny
...inace,kad smo vec kod Manchester Uniteda,bas maloprije gledam na SK neku kompilaciju golova Solskjaera,od onih 62 gola sto su prikazali najmanje 20 je bilo iz ociglednog offsidea...samo jos jedan dokaz kako im se nekad sudilo...da je tada postijao VAR oni bi imali 10 titula manje danas...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi