Adnan Januzaj podnio zahtjev za promjenu reprezentacije

Želi igrati za Kosovo

Adnan Januzaj podnio zahtjev za promjenu reprezentacije

M. Šljivak

Belgijski fudbaler Adnan Januzaj podnio je zahtjev za promjenu reprezentacije.

Ovaj fudbaler Manchester Uniteda, koji igra na posudbi u Sunderlandu, navodno je odlučio da u budućnosti nastupa za selekciju Kosova, umjesto Belgije koju je do sada predstavljao.

Navodno, 21-godišnji fudbaler je već podnio zahtjev Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) za promjenu državljanstva i rukovodstvo svjetske kuće fudbala će uskoro razmotriti njegov zahtjev.

Januzaj je do sada prikupio šest nastupa za selekciju Belgije. Ipak, s obzirom na ogromnu konkurenciju u ovoj selekciji pozive više ne dobija i ovaj mladi fudbaler se odlučio da u budućnosti predstavlja zemlju svojih roditelja.

Adnan Januzaj je rođen u glavnom gradu Belgije Briselu. U ovoj zemlji je igrao za mlade timove Brisela i Anderlechta, a kao 16-godišnjak je došao na Old Trafford.

Od njega se u Unitedu dosta očekivalo, ali nikad nije dočekao svoj trenutak slave na Teatru snova. 

Ukupno je tijekom karijere odigrao 63 utakmice za Crvene đavole, a postigao je pet golova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pored Uniteda igrao je još za Borussiju iz Dortmunda, a trenutno je član Sunderlanda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi