Zaboravljeni Adnan Januzaj pred vratima novog kluba

U Manchesteru su ga najavljivali kao nasljednika Ronalda, ali nije opravdao očekivanja

Zaboravljeni Adnan Januzaj pred vratima novog kluba

Samir Mlaćo
Adnan Januzaj svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata svijeta.

Sa 16 godina Januzaj se pridružio akademiji Manchester Uniteda, a njegov transfer navodno je zahtijevao osobno Sir Alex Ferguson. Nakon dvije godine probio se do prvog tima i njime su svi bili oduševljeni.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Januzaj je bio sve lošiji i lošiji. Otišao je na posudbu u Borussiju Dortmund pa u Sunderland.

Nije opravdao očekivanja i onda je ostao skoro bez ponuda.

Ipak, čini se da će sada pronaći novu sredinu.

Blizu je potpisa za špansku Sevillu i sve bi uskoro trebalo biti ozvaničeno.

Danas bi se belgijski reprezentativac trebao pojaviti u novom klubu, obaviti ljekarske preglede, a zatim potpisati ugovor.

Januzaj je porijeklom s Kosova, a kada je sa 18 godina prešao iz Anderlechta u Manchester United, mnogi su smatrali da dolazi "novi Ronaldo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Budućnost kluba će biti izgrađena sa Adnanom i ostalim igračima poput njega", rekao je Ferguson za Inside kada je ovaj tek došao, ali bio je još jedan u nizu talenata koji nisu uspjeli da ostvare karijere kakve su se predviđale.

Sada će pokušati da se 'probudi'  te pokaže da je ostalo bar nešto 'znanja' u njegovim nogama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi