Adnan Kovačević na radaru Sparte Prag

Bivši igrač Sarajeva mijenja klub?

Adnan Kovačević na radaru Sparte Prag

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Adnan Kovačević iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu poljske Korone Kielce, u koju je prošlog ljeta sa Koševa stigao kao slobodan igrač.

Dobrim igrama u dresu poljskog prvoligaša Kovačević je na sebe skrenuo pažnju i nekih inostranih klubova, a češki mediji pišu da ga na svom radaru ima i Sparta iz Praga.

Klub iz češke prijestolnice, navodno, već neko vrijeme prati 24-godišnjeg stopera za kojeg je ovog ljeta spremna poslati ponudu, ali više detalja o potencijalnom transferu nije navedeno.

S obzirom da Kovačević sa Koronom ima ugovor do ljeta 2019. godine, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu, Sparta će za njega morati platiti određeno obeštećenje.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Adnan Kovačević je u prošlosti nastupao za Travnik i Sarajevo, a u dresu Korone je ove sezone odigrao 29 utakmica u Ekstraklasi i šest u poljskom Kupu, te je bio jedan od najstandardnijih igrača ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi