Adnan Kovačević novi član mađarskog prvaka Ferencvaroša!

Ugovor karijere za bh. reprezentativca

Adnan Kovačević novi član mađarskog prvaka Ferencvaroša! · Saznajemo

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Adnan Kovačević danas je potpisao ugovor karijere. Naime, Kovačević je dogovorio saradnju sa mađarskim prvakom Ferencvarošom, a danas je sve ozvaničeno.

Kovačević je imao veliki broj ponuda nakon što je napustio Koronu Kielce i postao slobodan nogometaš, a saznajemo da je na stolu imao mnogobrojne ponude iz Turske, Njemačke, Rusije, Grčke...

Bio je na slatkim mukama sada već bivši kapiten Korone, no na kraju je odlučio da njegova nova destinacija bude Mađarska.
Ferencvaroš sa klupe predvodi legendarni Ukrajinac Sergiy Rebrov koji je bio jedan od glavnih 'krivaca' za dolazak nekadašnjeg člana FK Sarajevo.

U Ferencvarošu već igra još jedan bh. reprezentativac Eldar Ćivić, te Kovačević neće imati problema pri adaptaciji u novoj sredini.

+No description available.

Vijest o potpisu Kovačevića za SportSport.ba potvrdio je i njegov zastupnik Nedžad Aljić koji nije krio oduševljenje poslom koji je obavljen. Kovačević je sjajno prošao i sa finansijske strane, a vjeruje da će sa Fenerencom u narednom periodu imati mnogo razloga za slavlje.
Kovačević je u Poljsku stigao iz FK Sarajevo, a brzo je ponio kapitensku traku u Koroni i postao ljubimac navijača. Do sada je upisao i tri nastupa za A reprezentaciju naše zemlje. Sigurno je da se očekuje da će biti i u narednim akcijama selektora Dušana Bajevića.

Top Komentari

Mowzilla
Ako ništa bar će imati dovoljno minutaže za repke...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi