Adnan Kovačević vaga ponude iz tri zemlje: "Upita ima, vidjet ćemo šta će biti..."

Zadovoljan sezonom u Koroni

Adnan Kovačević vaga ponude iz tri zemlje: "Upita ima, vidjet ćemo šta će biti..." · Intervju

A. Čaušević

Član šampionske generacije FK Sarajevo iz 2015. godine već dvije godine pruža sjajne partije u Poljskoj. 

Nakon isteka ugovora sa Bordo timom Adanan Kovačević se odlučio za inostrani angažman, u julu 2017. godine potpisao je trogodišnji ugovor sa Koronom iz Kielcea.

Zahvaljujući svojim karakteristika brzo se nametnuo u novoj sredini te je s vremenom postao nezamjenljiv dio ekipe, a ponekad i zatrese protivničku mrežu.

Ovaj 25-godišnjak je u prošloj sezoni odigrao 31 meč Ekstraklase te je zabio dva gola. U razgovoru za SportSport.ba je kazao kako je zadovoljan svojom sezonom.

"Mogu biti zadovoljan svojom sezonom. Odigrao sam preko 30 utakmica i bio sam među tri najstandardnija člana ekipe. Hvala Bogu nije bilo povreda tako da sam zadovoljan", rekao je Kovačević.

"Jedino čime nisam zadovoljan je naša konačna pozicija na tabeli. Veći dio sezone smo bili među prvih osam, a na kraju smo završili deseti. Ali to je fudbal".

Kovačević je sa Sarajevom osvojio titulu i Kup BiH, na Koševu su u minuloj sezoni stigla oba ta trofeja što ovog fudbaler čini posebno sretnim.

"Pratio sam svaku utakmicu Sarajeva kad bi mi to vrijeme dozvolilo. Bili su nadmoćni kroz cijelu sezonu i zasluženo su osvojili duplu krunu i ovim putem im čestitam na tom uspjehu."

"Prilikom žrijeba fortuna nije bila na njihovoj strani, ali mislim da se uz malo sreće i hrabrosti mogu srušiti i ekipe kao što je Celtic. Siguran sam da će na Koševu biti sjajna atmosfera...".

Zahvaljujući odličnim igrama završio je u notesu mnogih skauta, a pouzdani defanzivac koji može igrati i u veznom redu interesantan je klubovima iz tri različite zemlje.

"Imam još godinu ugovora, ako u ovom prijelaznom roku u klub ne stigne neka ponuda ostat ću u Koroni."

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao naš portal Kovačevića žele timovi iz vrha poljske lige, na radaru je ekipa iz 2. Bundeslige, a interes pokazuje i jedan od vodećih timova Bjelorusije.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"Upita ima, Korona je spremna pustiti me u slučaju adekvatne ponude koja će zadovoljiti i mene i klub. Vidjet ćemo šta će biti...", rekao je Kovačević na kraju razgovora.

Inače, ovaj fudbaler je izdanak omladinske škole NK Travnik, bio je i član mlađih kategorija reprezentacije BiH, za U21 selekciju naše zemlje upisao sedam nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi