Adnan Mujkić: Ne zaslužujemo mjesto na kojem se trenutno  nalazimo
Fudbaleri Slavena žele opstanak u Prvoj ligi FBiH

Provotimac Slavena za SportSport.ba

Adnan Mujkić: Ne zaslužujemo mjesto na kojem se trenutno nalazimo

E. Dindić

Fudbaleri Slavena iz Živinica veoma su loše otvorili drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH.

U tri utakmice osvojili su samo četiri boda, što svakako za ekipu koja želi opstanak u Prvoj ligi FBiH nije dovoljno. U nastavku sezone moraće pružati mnogo bolje partije ako žele da izbjegnu ispadanje u niži rang.

Stameni stoper tima iz Živinica Adnan Mujkić istakao je u razgovoru za SportSport.ba da otvaranje drugog dijela sezone nije prošlo ni približno dobro kako su oni očekivali.

"Loše otvaranje drugog dijela sezone, posebno poraz u Novom Travniku nas je dotukao. Tu smo vidjeli idealnu priliku za osvajanje bodova, ali na kraju nismo uspjeli da to realizujemo na terenu. Protiv Bratstva smo odigrali jednu požrtvovanu utakmicu, od prvog do posljednjeg trenutka, te mislim da nam se to zasluženo vratilo sa nova tri boda na našem kontu. Zadnja utakmica u Visokom protiv Bosne - zaista ne znam šta da kažem, bili smo bolji imali smo svojih prilika za pobjedu, ali mislim da je na kraju neriješen rezultat realan ishod ovog susreta", rekao je Mujkić te nastavio:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ne zaslužujemo trenutnu poziciju u kojoj se nalazimo, jer imamo dosta dobrih fudbalera sa ambicioznim trenerom. Ali tako je to, neke stvari se ne poklope odmah i nađeš se u nezavidnoj poziciji. Međutim, ja zaista vjerujem u svoj tim i suigrače i ubjeđen sam da ćemo na kraju izboriti opstanak u ovom rangu takmičenja. Što se tiče mojih igara nikada nisam volio stavljati sebe u prvi plan, ali uvijek može bolje, te se nadam da ćemo na kraju proslaviti opstanak u Prvoj ligi FBiH", završio je Mujkić.

Fudbaleri Slavena se nakon 18 odigranih kola nalaze tek na 13. mjestu sa 20 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi