Minimalne pobjede Orašja i Slavena, Čapljina iznenadila Jedinstvo
Jedinstvo koje se ne nalazi u baš najboljoj situaciji na svom terenu ugostilo je ekipu Čapljine, koja se kući vraća sa jako bitnim bodom.

Utakmice 17. kola Prve lige FBiH

Minimalne pobjede Orašja i Slavena, Čapljina iznenadila Jedinstvo

Esmer Oštraković

Danas su igrane utakmice 17. kola Prve lige FBiH, na kojima nije viđeno mnogo golova.

Minimalne pobjede ostvarile su ekipe Orašja i Slavena, dok je Čapljina odnijela puni plijen iz Bihaća 0:2.

U Orašju je viđena dobra utakmica, a jedini gol na susretu postigao je Prgić u 22. minuti. Domaći su do kraja prvog poluvremena pokušali postići i drugi gol ali nisu uspjeli. Prvi dio završen je vodstvom Orašja od 1:0. U drugom poluvremenu nije bilo promjene rezultata, te su domaći upisali jako važnu pobjedu.

HNK Orašje - NK Metalleghe BSI 1:0 (Prgić)

HNK Orašje: Kurbašić, Poturalić, Đurčević, Brčkalić, Mikić, Živković, Matolić, Marošević, Prgić, Fačić, Lugavić.

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Rizvanović, Kremenović, Pljevljak, Aljetić, Jusufbašić, Tankuljić, Haračić, Popović, Bešagić, Simeunović.

Jedinstvo koje se ne nalazi u baš najboljoj situaciji na svom terenu ugostilo je ekipu Čapljine, koja se kući vraća sa tri jako bitna boda. Jedinstvo je tokom prvog poluvremeno imalo terensku inicijativu, ali do gola nisu mogli. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:0. Domaći su u drugom poluvremenu pokušali ostvartiti pobjedu, ali su na kraju kao pobjednici izašli gosti, jer je pred kraj susreta Jazvin pogodio za veliko slavlje Čapljine. Gosti su do kraja postigli još jedan pogodak.

NK Jedinstvo - HNK Čapljina 0:2 

NK Jedinstvo: Karavdić, Aletić, Jašarević, Nuspahić, Kremenović, Jahić, Hodžić, Ajdinović, Remić, Đanan, Tahirović.

HNK Čapljina: Šutalo, Jović, Dalmatin, Bevanda, Jazvin, Pervan, Zubac, Omanović, Cvitković, Albijanić, Crnov.

Slaven je u derbiju donjeg dijela tabele ostvario jako važnu pobjedu protiv gračaničkog Bratstva. Gol odluke viđen je u prvom poluvremenu, a postigao ga je Mirnes Salihović sa bijele tačke. Gračanlije su u drugom poluvremenu pokušale doći do boda, ali nisu uspjeli, te su igrači Slavena upisali jako važnu pobjedu u borbi za opstanak.

NK Slaven - NK Bratstvo 1:0 (Salihović)

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Numanović, Musić, Omerkić, Salihović, Islamović, Salihović, Gogić, Mujagić, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Divković, Buljić, Alihodžić, Salkić, Stojanov, Jaganjac, Jukan, Salkić, Berbić, Karhimanović, Mujčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi