Osmanović pred važan meč: Dat ćemo sve od sebe da dođemo do trijumfa

Susret se igra sutra od 15 sati

Osmanović pred važan meč: Dat ćemo sve od sebe da dođemo do trijumfa

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika, u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH, na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje ekipu mostarskog Zrinjskog. 

Šef stručnog štaba FK Olimpik Slavko Petrović ima razloga za optimizam pred ovaj duel, s obzirom na to da se u ekipu vraćaju Marko Perišić i Faris Handžić, koji su zbog suspenzije propustili susret u Banjoj Luci, dok je Nebojša Gavrić upisao prve minute nakon povrede u duelu sa Borcem i spreman je za predstojeći susret.

Adnan Osmanović, kapiten i prvi strijelac ekipe Olimpika, smatra da je njegov tim u prethodnim duelima pružio dobre igre, ali da nisu imali sreće i da su trebali imati koji bod više na svom kontu.

"U prethodne tri utakmice osvojili smo samo bod, iako smo prema prikazanom trebali imati više bodova na svom kontu. Protiv Širokog Brijega i Borca smo imali nekoliko odličnih šansi, ali nismo uspjeli da se vratimo rezultatski u utakmicu. Sa Veležom smo došli do boda u finišu susreta, a prema prikazanom na terenu smo trebali osvojiti sva tri boda. Ali to je sve sada iza nas i naše misli su usmjerene prema susretu sa Zrinjskim".

Kapiten Vukova kaže da njegov tim nema puno izbora u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je godinama iza nas jedna od najboljih ekipa i svakako da respektujemo sve što su uradili do sada, ali i kvalitet ekipe koju trenutno posjeduju. Kada pogledate igrače u rosteru, onda je jasno o kakvoj se ekipi radi. Ipak, mi želimo do pobjede u ovom duelu, koja bi nam dala dodatnu snagu da u predstojećim kolima osvojimo što više bodova i ostvarimo opstanak u društvu najboljih. Naravno da neće biti lako s obzirom na kvalitet i renome protivnika, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe da dođemo do trijumfa".

Meč na Koševu igra se sutra od 15 sati.

Top Komentari

GuiliDamou
Nakon utakmice protiv Borca i ocitog naguzivanja, iz sveg srca vam zelim da ispadnete iz lige, ako ne ove godine onda do godine!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi