Adnan Zildžović: Znam Željinu najjaču kariku, ne plašimo se i nećemo se braniti!
Otkrio je i da nije odredio početnih jedanaest koji će istrčati u nedjelju na Grbavici

Trener FK Mladost Doboj Kakanj pred duel na Grbavici

Adnan Zildžović: Znam Željinu najjaču kariku, ne plašimo se i nećemo se braniti!

S. Mlaćo

Novi veliki izazov je pred nogometašima Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Dobojlije će u nedjelju put Grbavice na megdan Željezničaru koji iza sebe ima pomalo nevjerovatan negativni niz, čak šest poraza.

Mladost je slavila u prvom kolu protiv GOŠK-a, a sam pogled na igrački kadar jasno će reći da šef struke Adnan Zildžović ima kvalitetan tim koji može pobijediti svakog rivala.

Ipak, Zildžović je svjestan da i Želju mora 'krenuti', te misli da su Plavi pred svojim navijačiam favoriti, iako su na tabeli mjesto ispod njegovog tima.

"Očekujem dobru utakmicu na Grbavici. Radi se o dvije ekipe koje žele da igraju nogomet, a Željo je favorit. Ove zime dobili su najveće pojačanje, to je trener Amar Osim. Sportski je da se nadamo pozitivnom rezultatu, no opet ću istaći Željo je favorit pred svojim navijačima. Za nas je pozitivan rezultat i remi, ističe Zildžović za SportSport.ba.

Nakon pobjede nad GOŠK-om Zildžović je na konferenciji za medije istakao da Mladost može slaviti na Grbavici, što su mnogi protumačili kao veoma prepotentnu izjavu. Ipak, ovaj sjajni stručnjak ističe da se radi o izjavi koja je izvučena iz konteksta.

"Da, izvučeno je iz konteksta. Jedan novinar je pitao može li Mladost slaviti na Grbavici, ja sam rekao da može, jer da ne mislim tako ne bi ni putovali na utakmicu, to je valjda sportski. Napravit ćemo sve da izvučemo pozitivan rezultat, a kažem to bi bio i remi".

Ljubitelje nogometa koji u nedjelju dođu na Grbavicu može radovati što Zildžović preferira otvoren nogomet, te je sigurno da Mladost neće doći po bod i od prve minute na sve načine pokušati 'usporiti' tok utakmice.

"Mladost igra uvijek otvoreno. Nismo opterećeni plasmanom u Evropu, a izašli smo iz te zone za opstanak. Na Grbavicu se dolazimo nadigravati, neka pobijedi fudbal i bolja ekipa".

Ističe da poznaje kvalitete Željezničara, a kao glavnu kariku vidi trofejnog Amara Osima.

"Najveća snaga Želje je Amar Osim. Imaju dobar tim, u medijima ga i podcjenjuju nekada. Tu su Pavić, Ramović, Šabanadžović, Hajdarević, pa reprezentativni golman Kjosevski, itd, itd... No, ne plašimo se Željezničara i nećemo se braniti!".

U Dolini ćupova se pribojavaju Mladosti, a posebno Filipa Arežine koji je ove zime napustio Plave. Svjesni su da će imati poseban motiv.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Reći ću vam da ne znam ko će igrati, odnosno ko početi meč. Imamo 20 nogometaša, svi su sposobni iznijeti teret ove utakmice. Prvih jedanaest ću odrediti na sami dan utakmice", dodao je Zildžović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nemozetako
X2 ce ovo da bude. Ne vidim nacin na koji Zeljo moze dobiti ovu tekmu, osim ak sudije ne odrade svoje.
4 0
MLADOST
"Na Grbavicu se dolazimo nadigravati, neka pobijedi fudbal i bolja ekipa". Ova rečenica sve govori.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi