Adrian Leon Barišić debitovao za Basel i nažalost postigao autogol

Njegov tim ipak izvukao bod

Adrian Leon Barišić debitovao za Basel i nažalost postigao autogol

Eldar Ganibegović

Adrian Leon Barišić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, danas je debitovao za Basel i odigrao svih 90 minuta, ali je nažalost postigao autogol.

U okviru 6. kola švicarske Super lige Basel je na svom terenu ugostio Zurich, a utakmica je završena rezultatom 2:2.

Prvi gol na utakmici viđen je u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena, a naš Barišić je zatresao vlastitu mrežu.

Već u 48. minuti gosti su uduplali vodstvo preko Okite, ali je na kraju Basel uspio da osvoji makar bod u ovoj utakmici.

Prvo je Veiga smanjio na 1:2 u 74. minuti, da bi Sigua u šestoj minuti nadoknade spasio domaći tim poraza.

Adrian Leon Barišić je odigrao svih 90 minuta za svoj novi tim u koji je stigao iz Osijeka za oko tri miliona eura.

Oglasi

Podsjetimo, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je u junu protiv Portugala, a nakon toga šansu je dobio i protiv Luksemburga u Zenici.

Bilo je to kod selektora Faruka Hadžibegića koji je smijenjen nakon tri vezana poraza, a povjerenje je dobio i od novog selektora, Mehe Kodre, koji ga je uvrstio na spisak.

Nadamo se da će današnji kiks ovaj sjajni defanzivac brzo zaboraviti, te da će hladne glave stići sutra u Sarajevo na okupljanje naše reprezentacije.

Dodajmo i to da je Servette našeg Miroslava Stevanovića danas poražen s 0:1 od Young Boysa, a Stevanovića u timu nije bilo zbog povrede, iz istog razloga zbog kojeg će propustiti i okupljanje reprezentacije.

U trećoj utakmici dana viđeno je i najviše golova. Luzern je s 3:2 bio bolji od Lugana, a viđen je i po jedan crveni karton na obje strane. 

Top Komentari

vedin
Ovaj je poprilicno nos, ali puno bolji od Saničanina.
0 0
damir83
Lik je 0 od igrača !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi