Adrian Mutu ide tamo gdje niko ne smije?

Trenersku karijeru počinje u Iraku

Adrian Mutu ide tamo gdje niko ne smije?

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Chelseaja i reprezentacije Rumunije, Adrian Mutu, ponovo je dospio u centar pažnje sportskih medija.

Mutu je jedan od najboljih igrača u historiji Rumunije, a ove godine u 37. godini odlučio je okačiti kopačke o klin. Rumun je odlučio da ostane u fudbalu, ali da se počne baviti trenerskim poslom.

Poznato je da je Mutu tokom svoje karijere imao dosta skandala, a najveći je onaj kada je dobio otkaz u Chelseaju jer je bio pozitivan na kokain. Ipak, iako je završio svoju karijeru Mutu nije prestao da iznenađuje sportsku javnost.

Rumunski stručnjak svoj prvi trenerski posao najvjerovatnije imat će u Iraku. Iako svi stručnjaci bježe iz ove ratom zahvaćene države, čini se da to ne predstavlja problem za Mutua. Rumun bi od naredne sezone s trenerske klube trebao voditi ekipu Zakhoa. Očito Mutu ne može bez skandala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi