Ne može bez fudbala: Legendarni Adrian Mutu potpisao vrijedan ugovor

Do 2025. godine

Ne može bez fudbala: Legendarni Adrian Mutu potpisao vrijedan ugovor

H. Zilić

Legendarni Adrian Muut (43) ne može bez fudbala.

Mutu je 2016. godine okončao fudbalsku karijeru i okrenuo se drugim poslovima.

Bio je menadžer u Dinamo Bukureštu, zatim sprotski direktor u Fudbalskom savez Rumunije, a onda se okrenuo trenerskom poslu.

Početkom 2018. godine poočeo je graditi svoju trenersku karijeru.

Bio je na klupi Voluntarija, AL Wahde, malde selekcije Rumije (U21), zatim Craovie, a početkom ove godine privremeno je preuzeo velikana Rapid iz Bukurešta.

Mutu je bio privremeno postavljen za trenera Rapida jer je legendarni napadač odlučio da kraje ove godine krene drugim putem i da malo odmori od fudbala, ali čini se da ne može bez najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Adrian Mutu je danas potpisao ugovor sa Rapidom do 2025. godine i u naredne tri godine sjedit će na klupi tima iz Bukurešta.

Za Mutua je ovo najveći i najvrijedniji ugovor u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Kao fudbaler odigrao je 437 utakmica postigao 161 pogodak, a nosio je dres Argesa, DInamo Bukurešta, Intera, Verone, Parme, Chelsea, juventusa, Fiorentine, Cesene, Ajaccioa, Petrolula, Pune Citya i Tagru Muresa.

Za reprezentaciju Rumunije odigrao je 77 utakmica i postigao 35 pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi