Nekadašnja zvijezda Chelseaja imat će debi protiv Bosne i Hercegovine

Mutu u novom poslu

Nekadašnja zvijezda Chelseaja imat će debi protiv Bosne i Hercegovine

E. Škorić

Bivši slavni rumunski napadač Adrian Mutu potpisao je šestogodišnji ugovor s rumunskom televizijom Antena 1.

Akteni trener Rapida bit će prisutan u studiju Antene 1 prije i nakon rumunskih utakmica u Ligi nacija, kao i pripremnih utakmica za EURO i Svjetsko prvenstvo.

Prvi nastup će nekadašnji napadač Chelseaja i Parme imati na utakmicama Lige nacija narednog mjeseca, a debitovat će na meču BiH - Rumunija koji se igra 7. juna. Rununi će četiri dana kasnije ugostiti Finsku.

"To je jako teško opisati riječima, ali obući reprezentativni dres bila je najveća čast. Bila je velika odgovornost imati priliku predstavljati sve Rumune kroz ovaj vrlo lijep sport. Nadam se da sam to učinio časno, nadam se da ste uživali! Hvala vam što ste bili uz mene na svakoj utakmici i nadam se da ćete i dalje biti uz reprezentaciju", rekao je Adrian Mutu u priopćenju kojim je službeno najavio svoje partnerstvo s Antenom 1.

Mutu je u Dinamo Bukureštu sarzio kao igrač, a onda je otišao u Italiju gdje je kratko igrao u Interu, bio je član Verone, Parme, Chelseaja, Juventusa, Fiorentine, Cesene, Ajaccioa...

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedan je od najznačajnijih rumunskih nogometaša sa 77 nastupa i 35 golova od 2000. do 2013. godine, a kao trener je vodio mladu reprezentacioju te zemlje.

Rumunija će u Ligi nacija, podsjetimo, odmjeriti snage s Finskom, BiH i Crnom Gorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi